Annonce
Haderslev

Ingen udsigt til bredt budgetforlig: S vil ikke være med

Formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Henrik Rønnow, mener på nuværende tidspunkt ikke, at der er udsigt til et bredt budgetforlig om store millionbesparelser i Haderslev Kommune. Han mener, at der stadig er nogle knaster, der ikke klinger godt i socialdemokratiske ører. Arkivfoto: Jacob Schultz
Socialdemokratiet præsenterer onsdag sit eget budgetforslag. Partiet er utilfreds med, at de borgerlige ikke vil låne mere til anlæg. Borgmester tager socialdemokratisk udspil roligt.

Trods millionudfordringerne og udsigt til blodrøde tal på bundlinjen tyder alt lige nu ikke på, at der bliver indgået et bredt forlig om næste års kommunale husholdningsbudget.

Socialdemokratiet vil her og nu ikke være med:

- Desværre, og jeg beklager, siger formanden for den socialdemokratiske byrådsgruppe Henrik Rønnow, der tidligere på ugen forhandlede med borgmester H. P. Geil (V) og formanden for den borgerlige fællesgruppe, Allan Emiliussen (V).

- Vi har lagt os gevaldigt i selen for at få til enighed om et bredt forlig, og vi er også blevet enige på en lang række punkter, men der er nogle knaster, som vi ikke kan acceptere, siger Henrik Rønnow, der på vegne af den socialdemokratiske gruppe derfor fremsender et socialdemokratisk ændringsforslag inden tirsdag klokken 12.

Det er besparelser på kernevelfærdsområder som børn og ældre, Socialdemokratiet ikke vil være med til, og partiet er heller ikke tilfreds med, at de borgerlige ikke ønsker at udnytte statens lånetilsagn til anlægsarbejder:

- Vi anerkender fuldt ud, at det er nødvendigt med besparelser. Men det er helt hen i vejret, at en ny skole i Erlev til 120 millioner kroner finansieres med 100 millioner kroner fra kommunekassen og blot 20 millioner kroner i lån.

Annonce

Baggrund

Haderslev Byråd skal finde besparelser for 45 millioner kroner for, at kassebeholdningen ikke får et blodrødt minus ved udgangen af 2020.

Et borgerligt flertal sendte et budgetforslag til 2. behandling 8. oktober.

Tirsdag klokken 12 er det sidste frist for at komme med ændringsforslag til budgettet, der skal endeligt godkendes tirsdag den 29. oktober.

Ventet længe

Henrik Rønnow og den socialdemokratiske gruppe har indtil videre holdt sit budgetforslag helt tæt ind til kroppen. På et pressemøde onsdag vil partiet dog give en orientering om det socialdemokratiske budgetforslag og om, hvad en større låneoptagelse til anlæg vil betyde for velfærden i Haderslev Kommune.

Borgmester H. P. Geil ser frem til, at Socialdemokratiet langt om længe fremlægger sit budgetforslag:

- Det har vi ventet på længe, siger borgmesteren, der tager det køligt, at socialdemokraterne indtil videre ikke vil være med til at indgå i et bredt budgetforlig.

- Vi er enige om mange besparelser, og der er kommet penge til børn, ældre og det specialiserede område. Vi har også optaget lån, men vi vil ikke være med til at stifte gæld til vores efterkommere, som vi mener, at selv kan finansiere. Det er vigtigt at holde stramt budgetdisciplin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];