Annonce
Kolding

Ingen udsigt til hurtig løsning i strid om fugtsugende plader

- Vi er ikke kommet videre. Det må vi bare erkende. Der er et udestående, som vi ikke lige kan løse. Går sagen videre til en voldgift, så tager det endnu længere. Desværre. Men vi må bare erkende, at vi står et stykke fra hinanden, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for innovationsudvalget i Region Syddanmark, der har ansvaret for sygehusbyggeriet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Vindspærrepladerne skal udskiftes, men det er fortsat uvist, hvornår de fugtsugende plader, der er monteret bag den yderste beklædning på det nye sygehus, bliver uskiftet, lyder det fra regionen.

Kolding: Det er fortsat ingen, der har lyst til at betale for at udskifte MgO-pladerne på Kolding Sygehus. Det koster 10-15 millioner kroner at afmontere vindspærrepladerne, og montere nye plader.

Den regningen vil Region Syddanmark ikke betale. Ligesom totalrådgiver Niras og entreprenør HS Hansen ikke har tænkt sig at betale.

Der er monteret MgO-plader på en lang række byggerier landet over, og Byggeskadefonden, der i 2015 advarede mod at bruge pladerne i Danmark, har kaldt det den største byggeskandale i årtier. Den samlede regning løber op i milliardklassen. Men hvor regningen ender efter det juridiske efterspil er fortsat usikkert. Det gælder også i forhold til sygehusbyggeriet.

Regionen har længe krydset fingre for, at man kunne styre uden om en voldgiftssag. Det var meldingen i efteråret fra Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens innovationsudvalg, der har ansvaret for byggeriet af akutsygehuset i Kolding.

- Vi er ikke kommet videre. Det må vi bare erkende. Der er et udestående, som vi ikke lige kan løse. Går sagen videre til en voldgift, så tager det endnu længere. Desværre. Men vi må bare erkende, at vi står et stykke fra hinanden, siger Karsten Uno Petersen.

Annonce

Da JydskeVestkysten i september skrev om sagen, var det en noget mere optimistisk formand, der håbede på en hurtig afklaring.

- Men det har ikke speedet tempoet op, at vi gerne så, at tingene gik hurtigt. Men i sagens kerne er der ikke noget nyt. Vi mener fortsat, at vi er uforskyldt i den her sag. Modparten mener ikke, at vi er uden skyld. Vi har bestilt pladerne, og det er jo rigtig nok. Men hvad var baggrunden? Hvad var præmissen? Det er spørgsmålet, siger Karsten Uno Pedersen.

De foreløbige undersøgelser viser, at efter to år begynder det at bliver kritisk, at de fugtsugende plader bliver hængende.

- Men lige nu vil vi ikke fjerne bevismaterialet. Men der er et godt stykke tid til, at vi får en afklaring, siger Karsten Uno Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce