Annonce
Kolding

Ingen venteliste: Fri bane til 125 ungdomsboliger i Kolding

Blandt andet her i Domeas ungdomsbolighus på Teglgårdsvej lige på kanten af campusområdet er der ledige boliger at få. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
StudentKolding melder om ekstraordinært mange tomme ungdomsboliger lige nu, og også i den sammenhæng er corona synderen, vurderes det. Men det begynder at røre på sig, oplyser StudentKolding.

Kolding: Unge, som planlægger at flytte til Kolding for at læse eller fortsætte deres nuværende studier - og unge i samme situation, men som stadig bor hjemme hos deres forældre her i kommunen, har lige nu super gode muligheder for at få fat i en fin og centralt beliggende ungdomsbolig.

Helt usædvanligt har StudentKolding, som står for udlejningen af alle boligorganisationernes ungdomsboliger, nemlig lige nu omkring 125 ledige boliger uden venteliste.

De ligger blandt andet i Havneparken, Jernbanegade, på Teglgårdsvej - og 38 af de tomme lejligheder finder man i Alfabos nye byggeri ved siden af det orange ungdomsbolighus i Kolding Åpark. I det nye byggeri, som stod klar til indflytning i december, er der i alt 46 ungdomsboliger.

Annonce

Så ungdomsboligsituationen er i øjeblikket en helt anden, end den har været tidligere, hvor der var alenlange ventelister og stor mangel på ungdomsboliger i Kolding.

Forsigtig optimist

Sagsbehandler Annemarie Lønne Pedersen fra StudentKolding forklarer om årsagen, at Kolding Kommune for det første har fået flere hundrede nye ungdomsboliger i de sidste fire-fem år. Og for det andet og mere afgørende, så har coronapandemien ført til de mange tomme ungdomsboliger, vurderer hun.

- Der er ekstraordinært meget tomgang, men det er også lavsæson nu, og det gode er, at det begynder at røre på sig i takt med genåbningen af samfundet. Så jeg er forsigtig optimist, siger Annemarie Lønne, som peger på, at de studerende i lange perioder har modtaget fjernundervisning og derfor ikke haft så stort behov for at bo i Kolding - og at de 30-40 udenlandske studerende, som plejer at komme i starten af året, ikke har kunnet komme hertil i år.


Vi vidste jo, at corona ville give besværligheder, og vi plejer også at have mange udenlandske studerende boende. Og corona holder jo forhåbentligt snart op igen.

Bent Jacobsen, formand for Alfabo


Når Annemarie Lønne er "forsigtig optimist", så skyldes det, at StudentKolding nu får flere henvendelser igen, omend det stadig halter bagud med, at de studerende svarer ja tak til et boligtilbud - så hun vurderer, at der er boliger nok til de unge til den kommende sæson.

- Og gudskelov for det, for før var det jo enormt fortvivlende, siger Annemarie Lønne, som i øvrigt minder om, at de unge boligsøgende er velkomne til at få en fremvisning, hvor og når de ønsker det. Under normale omstændigheder gælder det først, når de har modtaget et boligtilbud på en bestemt bolig fra StudentKolding.

Annonce

Huslejetab

Formanden for Alfabo, Bent Jacobsen, ærgrer sig over, at boligorganisationen kommer til at  tage et tab på måske to millioner kroner i manglende huslejeindtægt fra ungdomsboligerne i Kolding Åpark.

Har I bygget for mange ungdomsboliger?

- Nej, vi vidste jo, at corona ville give besværligheder, og vi plejer også at have mange udenlandske studerende boende. Og corona holder jo forhåbentligt snart op igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce