Annonce
Varde

Ingen vil være ven med kasernens venner i landets største garnisonskommune– så nu er det slut

Varde Kaserners Venner var en fast bestanddel af Flagdagen 5. september på Torvet i Varde, hvor nogle af medlemmerne hjalp til. Men nu er det slut, for Varde Kaserners Venner har nedlagt sig selv, da ingen vil tage over i bestyrelsen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Varde Kaserners Venner nedlægger sig selv. Der mødte kun fem op på generalforsamlingen, hvoraf de fire sad i bestyrelsen. Foreningens sidste handling var at udnævne Ole Nørskov til æresmedlem.

Varde Kommune: Det var forventet, men alligevel håbede de resterende fire medlemmer i bestyrelsen i Varde Kaserners Venner på miraklet. Et mirakel i form af nye folk, der ville tage depechen og løbe videre til gavn for Varde Kommune og ikke mindst de tre garnisoner, Varde Kaserne, Oksbøl Kaserne og Nymindegablejren.

Vi har bare ikke kontakt til kasernerne mere. Sådan er det. Det er lidt skuffende. Skulle der blive behov for det igen, så trækker vi i arbejdstøjet.

Formand Gustav Petersen, Varde Kasernes Venner

Men sådan blev det ikke. Ud over bestyrelsen mødte der kun ét medlem op til generalforsamlingen. Det til trods for, at Varde Kaserners Venner siden oprettelsen 5. marts 2013 har gjort meget for især Varde Kaserne og dens ansatte. Senest ved at give 15.000 til ”Kuffens” nye vogn.

- Det er lidt trist. Der må ikke være brug for os, siger formanden Gustav Petersen.

Annonce

Trofast støtte

Varde Kaserners Venner har ellers været en aktiv del af Flagdagen 5. september, ligesom man hjalp med Varde Kasernes ”En hilsen hjemmefra”, som grundet et aggressivt Rusland og deraf flere udstationeringer til de Baltiske lande fortsat er meget aktuel. ”En hilsen hjemmefra” består af indsamlede gaver og små breve fra kommunens børn. Man stod også bag Varde Marchen.

Gustav Petersen, formand for Varde Kaserners Venner, er skuffet over den manglende opbakning til foreningen, der havde op mod 100 medlemmer. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Bestyrelsen bestod ud over Gustav Petersen af Bjarne Moos, mangeårig filialdirektør i Danske Bank i Varde, og elinstallatør Karsten Friis-Nielsen. Indtil for nylig var pensioneret og navnkundige chefsergent Viggo Veje også en aktiv del af foreningens virke. Som en sidste handling på den ordinære generalforsamling udnævnte bestyrelsen Ole Nørskov fra Varde til æresmedlem.

- Han har været en trofast støtte og er kommet hvert år til generalforsamlingen. Det var han meget beæret over, siger Gustav Petersen.

Annonce

Hjemmeside lukkes

Derefter gik man over til den ekstraordinære generalforsamling, der kun havde ét på dagsordenen. At nedlægge og opløse Varde Kaserners Venner. Sådan blev det.

- Vi har bare ikke kontakt til kasernerne mere. Sådan er det. Det er lidt skuffende. Skulle der blive behov for det igen, så trækker vi i arbejdstøjet, siger Gustav Petersen.

Kassebeholdningen på cirka 5.000 kroner doneres til KFUM Soldaterhjem i Varde, hvor generalforsamlinger blev afviklet. Og hjemmesiden lukkes ned.

Annonce
Varde For abonnenter

Hvorfor bruge millioner på at rive ruiner på landet ned, når man kan redde bevaringsværdige huse og historien?

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se billederne: Hundredvis af gulklædte mennesker indtog historisk vold

Erhverv For abonnenter

Toppen af Koldings erhvervsliv skød stort beløb i startup-firma: 800.000 danskere kan få gavn af deres service

Sønderborg

Michael smøgede ærmerne op og droppede smøgerne: - Jeg havde lovet min søn at stoppe

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nærhospital er politisk og sproglig maskerade

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Vejen For abonnenter

Jack var død i 20 minutter og lå i koma: Nu spiller han fodbold med landsholdskæmpe

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Kolding

Johns kræftsyge kone faldt i kommunens løse fliser og brækkede lårbenet: Nu er Tove død og John forlanger en reaktion fra kommunen

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Esbjerg For abonnenter

Forpagteren endte i fogedretten: Nu søger Kaj en ny til populært danseværtshus

Varde For abonnenter

196 år gammel: Én af Blåvands ældste klitgårde står foran forfald og nedrivning

EfB For abonnenter

EfB fik sin første sejr i næsten er halvt år: Lykken vendte alt for sent for EfB

Annonce