Annonce
Sønderborg

Ingeniør for en dag: - Det er lidt nørdet

Lærke Steffensen fra ottende klasse på Dybbøl Skole vil gerne fortsætte med naturvidenskab en dag. Her arbejder hun sammen med klassekammeraten Kristoffer Nielsen med at få de sidste detaljer på modellen på plads.

Omkring 25 folkeskoleelever prøvede kræfter med at være ingeniør på Alsion til Engineering Day, hvor de skulle lave bæredygtige løsninger for klimaet.

Sønderborg: - I har ti minutter igen, før I skal præsentere det for os andre, siger Morten Rothmann.

Der bliver kæmpet til det sidste blandt eleverne med at få deres præsentationsmodeller klar. I flere timer er der blevet tegnet skitser, programmeret og lavet papkasser med elektroniske kabler.

- Jeg ved ikke, om vi når det hele, men vi håber det, siger Sarah Andersen fra ottende klasse på Dybbøl Skole.

Hun er sammen med klassekammeraterne Lærke Steffensen og Kristoffer Nielsen i gang med at få det ene låg på en papkasse til at fungere med at skubbe til siden, når de trykker på knapperne.

Engineering Day

I uge 45 deltager 600 skoler over hele landet i Engineering Day, som arrangeres af organisationen Engineer the future og Naturvidenskabernes Hus, der er et udviklings- og besøgscenter i Bjerringbro. Det er andet år i træk, at arrangementet foregår.Tirsdag 6. november deltog 25 skoleelever fra ottende og niende klasse fra Augustenborg, Dybbøl, Nordals og Aabenraa til at bygge ingeniørmodeller og løse forskellige miljøopgaver på Alsion sammen med undervisere.

Mathias Bonde Jensen (tv.), Tobias Junker og Marco Voigt havde en spændende dag med at skabe en fisk, som kunne samle affald op. Foto: Lasse Waarsøe Witt
Annonce

Grønne løsninger

I uge 45 er der i hele landet Engineering Day, hvor 600 skoler deltager i at skabe bæredygtige og grønne løsninger for klimaet, heriblandt på Syddansk Universitet på Alsion, hvor flere skoler fra Sønderborg og Aabenraa Kommune er inviteret.

De 25 elever bygger skitsemodeller, som skal samle affald på havet. En af grupperne forklarer, at de har lavet en drone, som kan registrere skraldet og fjerne det, og fantasien får frit spil hos de unge.

- Der er mange muligheder, og man kan ikke gøre noget forkert, for det handler om at prøve sig frem, siger Bolette Smidemann fra Center for Industriel Elektronik på SDU, der er tovholder for arrangementet.

- Det er en megafed dag, hvor eleverne får en god indsigt i ingeniørfaget, siger bachelorstuderende Morten Rothmann, som er vejleder under aktiviteterne.

Vejleder Daniel Lyngby gav gode råd til eleverne om, hvordan de kunne forbedre deres modeller. Foto: Lasse Waarsøe Witt
Annonce

Vil have flere piger med

Ud over at skulle bygge modeller bliver skoleeleverne introduceret for de tre ingeniørlinjer på SDU i Sønderborg, som er innovation and business, electronics og mechatronics. Og det har vakt flere af elevernes interesse:

- Jeg kunne godt overveje at fortsætte med ingeniørfaget i fremtiden, for jeg synes, at det er spændende, siger Marco Voigt fra Augustenborg Skole.

Også Lærke Steffensen er bidt af mulighederne med at arbejde med naturvidenskab.

- Jeg elsker matematik, og jeg synes, at det er fedt at kunne sidde og løse nogle problemer på miljøet, siger hun.

Hun er en af de få piger, som har valgt at tilmelde sig arrangementet på Alsion.

- Jeg tror, at det er på grund af, at det er lidt nørdet at være ingeniør, men nu tager vi hjem og fortæller om det til de andre, siger hun.

Eleverne præsentererede deres ideer og færdige modeller som afslutning på dagen. Foto: Lasse Waarsøe Witt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce