Annonce
Erhverv

Ingeniør-komet i Esbjerg laver rekordoverskud og ansætter 45 nye medarbejdere under corona-pandemi

John Andresen, partner og adm. direktør hos den rådgivende ingeniørvirksomhed, Ingeniør'ne, med hovedsæde i Esbjerg, har sammen kollegerne præsteret helt utrolig flot i 2020. Overskuddet før skat blev på 25 millioner kroner og samtidig blev der ansat 45 nye kolleger. Og som det ses på billedet, er den succesfulde vækst ikke gået ubemærket hen, hvorfor virksomheden har modtaget hæder. Foto: PR
Den rådgivende ingeniørvirksomhed, Ingeniør'ne med base i Jernbanegade i Esbjerg, fik i 2020 et rekordresultat med et overskud før skat på 25 millioner kroner. Virksomheden, der desuden har ansat 45 nye kolleger i det seneste år, har blandt andet nydt godt af, at coronavirus ikke har kunnet stoppe bygge- og anlægsbranchen.

Esbjerg: Mens et stort antal virksomheder har lidt hårdt og stadig gør det under coronakrisen, findes der også solstrålehistorier i erhvervslivet, og en af dem dukker op i Esbjerg hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Ingeniør’ne. Her er man kommet så godt igennem 2020, at virksomheden ikke alene har offentliggjort et rekordresultat - Ingeniør’ne har desuden, siden Danmark første gang gik i lockdown i marts sidste, år ansat 45 nye medarbejdere for at kunne følge med væksten.

Den rådgivende ingeniørfirma, som har hovedsæde i Esbjerg og afdelinger i Kolding, Odense og Aarhus, beskæftiger i dag omkring 160 medarbejdere. Ingeniør’ne er dermed Region Syddanmarks største rådgivende ingeniørfirma inden for byggeri, og for et par år siden rykkede virksomheden i nyt hovedkontor i det tidligere posthus i Jernbanegade. Sidste år påbegyndte virksomheden også byggeriet af et nyt kontordomicil til medarbejderne i Kolding.

Ejerne

Ingeniør'ne, der har oprindelse i firmaet Frits Nielsen & Jørn Juul Christensen A/S, er i dag ejet af seks partnere: John Andresen, Erik Grøn, Erling Hjort Sørensen, Anders Astrup, Henrik Bilberg og Michael Jensen.

Af virksomhedens årsrapport fremgår det, at Ingeniør’ne A/S i 2020 fik et overskud før skat på 25,1 millioner kroner mod et overskud året før på 18,3 millioner kroner. Selskabet oplyser ikke sin omsætning, men at den er øget betragteligt, ses på bruttofortjenesten, der siden 2016 er tæt ved fordoblet til 105 millioner kroner i 2020.

Annonce

Ros til de ansatte

I årsrapporten anfører ledelsen, at væksten er opnået gennem organisk vækst og fokusering på omkostningsstrukturen samt fremrykning af offentlige investeringer.

- Det er ingen hemmelighed, at vi er særligt privilegerede ved at være en del af byggebranchen, der for alvor har oplevet fremgang i en tid, hvor mange andre desværre har oplevet det modsatte. Kombinationen af dette og en strategisk beslutning om en øget salgsindsats, har givet fuld beskæftigelse hele året, fortæller John Andresen, der er administrerende direktør og partner hos Ingeniør’ne.

Han fremhæver desuden, at medarbejdernes evne til omstilling har haft betydning for resultatet.

- Der er ingen tvivl om, at medarbejdernes fleksibilitet i en tid, der for dem også har været uvis og krævende, har været en overvejende årsag til det positive resultat, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har siden nedlukningen i marts 2020 budt mere end 45 nye kollegaer velkommen. At få alle godt integreret både fagligt og socialt har høj prioritet, og der ses meget frem til igen at kunne samle alle på tværs af de fire kontorer for at dyrke den kultur og det sociale fællesskab og engagement, der kendetegner Ingeniør’ne.

Annonce

Væksten fortsætter

- For Ingeniør’ne er det fortsat vigtigt at være tæt på kunder og samarbejdspartnere. Være tro mod god kvalitet samt ikke mindst at skabe en god arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og udvikles samt videreføre en udvikling med en stabil medarbejderstab, siger John Andresen.

Og i forhold til indeværende regnskabsår, oplyser den administrerende direktør, at travlheden fra sidste år, som bød på mange store og spændende opgaver indenfor blandt andet den almene sektor, forsvaret, sygehuse, erhverv, m.m., fortsætter.

- 2021 er startet meget travlt med fortsat god ordrebeholdning samt fortsat udvikling af medarbejderstaben med en tilvækst på 15 medarbejdere, og hvor der fortsat søges efter dygtige folk til alle fire kontorer, siger direktøren.

Af årsrapporten fremgår det, at Ingeniør’ne ved fortsat organisk vækst forventer et resultat mellem 16 - 20 millioner kroner i 2021.

Egenkapitalen i selskabet var ved regnskabets afslutning på 32,4 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Annonce