Annonce
Esbjerg

Ingeniørregimentet vender tilbage: Nu starter arbejdet for 3. gang med midlertidige militærbroer

Forsvarets Ingeniørregiment vender i løbet af foråret 2022 tilbage til Ribe med deres store samlesæt, der bliver til to midlertidige militærbroer over Ribe Å. Arkivfoto: André Thorup
Vejdirektoratet har i perioden 2018-2020 udbygget rute 11 gennem Ribe fra to til fire spor. Nu går Vejdirektoratet med hjælp fra Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne i gang med forberedelserne til at forstærke og levetidsforlænge broen over Ribe Å, der dermed ikke får en klap i, som tidligere var planen.

Ribe: I august 2020 blev de to midlertidige militærbroer fjernet over Ribe Vesterå, der skulle være brugt som bro, mens der blev sat en klap i ringvejsbroen vest for Ribe.

Klapbroen blev senere droppet fra politisk side, og derfor blev militærbroerne fjernet, uden nogensinde at have været i brug, men nu vender Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne tilbage for en få endnu mere øvelse i at stille militærbroer op og pakke dem ned igen.

Det sker, når broen hen over sommeren 2022 bliver forstærket.

Annonce

I løbet af december og januar vil der blive udført geotekniske undersøgelser omkring broen, så alt forberedende arbejde er klar inden selve renoveringen af broen går i gang. Det kommer til at betyde, at et spor spærres på den eksisterende bro over to weekender, og store maskiner vil være synlige i området.

Mission i udlandet

Arbejderne på selve ringvejsbroen vil blive udført fra sommeren 2022 og i en periode på tre-fire måneder, og i den periode vil trafikken blive omlagt til en midlertidig vej vest om ringvejen, der allerede er etableret, forklarer senior projektleder i Vejdirektoratet, Mike Boesen.

- Vi er i øjeblikket i gang med at planlægge og projektere vedligeholdelsesarbejdet på broen. Som det skarpe øje vil bemærke, mangler vi en bro over Ribe Å på den midlertidige vej, men vi er så heldige, at Forsvaret igen vil udlåne et sæt militærbroer. Vi forventer, at militærbroerne vil være udlagt over åen i perioden maj – november 2022,” siger Mike Boesen, der er ansvarlig for projektet i Ribe.

Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne udlånte tilbage i 2019 militærbroer til Vejdirektoratet, da planen på det tidspunkt var at bygge en ny klapbro over Ribe Å. Siden er den plan ændret, og det er besluttet, at forstærke og levetidsforlænge den eksisterende bro.

- Lige nu er det personel, der skal opsætte militærbroerne, på mission i udlandet, men så snart de er retur på dansk jord, kommer de til Ribe. Takket være det gode samarbejde med Forsvaret kan vi disponere over broerne i et halvt år i 2022, og i den periode kan vi sagtens nå at udføre arbejdet på den eksisterende bro, siger Mike Boesen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Strid om vandboring på vej i ekspropriation: Landmand vil have flere penge, end vandværket kan give

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg For abonnenter

Skal dit barn vaccineres eller ej: Lokal forfatter vil klæde dig på til at træffe beslutningen

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Annonce