Annonce
Varde

I Ansager fejrede de musikken, fællesskabet og frivilligheden

Er i klar til sommersang i Mariehaven? Selvom de første havde stået i kø fire timer før porten åbnede var humøret højt, og Helge Engelbrecht ved, hvordan han skal modtage sine gæster. Foto: Malene Wonsbek
Inger Gaarde fra Ansager har sammen med flere hundrede frivillige og gæster været til fest i Ansager, hvor Helge og Rie Engelbrecht hele weekenden har fejret dobbeltjubilæum.

Ansager: Selvom de havde stået i kø foran den sorte gitterport i flere timer, sang de ventende koncertgæster: ”Sommersang i Mariehaven. Ord og toner, der gør dig glad. Når man synger, kildrer det i maven. Sjælen får sit brusebad”

Og de kunne den udenad. De har helt sikkert været her før …

På den anden side af porten – i Mariehaven har godt 140 frivillige hjælpere været aktive det meste af weekenden. Fredag og lørdag var der både reception, fest og underholdning for byens borgere, gæster og hjælpere. Nu er det dagen for den store 10 års jubilæumskoncert med navne som Stig Rossen, Keld og Hilda, Kirsten Siggaard, Bjørn Tidmand, Jakob Haugaard, Anne Dorte Michelsen og mange flere.

Annonce
Her er ingen sure, alle hjælper hinanden. Der er fællesskab, glæde og smil. Vi er her jo frivilligt.

Inger Gaarde

Overskud til alle

Sang og fællesskab skaber glæde. Derfor bruger 75-årige Inger Gaarde mange frivillige timer på at hjælpe til i Mariehaven.

- Da Helges mor, Grethe, i 1995 flyttede til Ansager fik jeg løn for at hjælpe hende med at holde hus og have. Da Grethe i 2009 døde, fortsatte jeg med at holde huset, og det får jeg stadig løn for. Men ved siden af er jeg én af de mange frivillige, der hjælper til, når der er koncerter og arrangementer. Det har min mand også gjort, men han er 88 år og kan ikke mere, fortæller 75-årige Inger Gaarde.

Det frivillige arbejde gør hende glad. Hun giver noget til andre, men får så mangefold igen, som hun siger. Selvom hun også har fire børn og ni børnebørn lige i nærheden, så er Inger typen, der finder overskud til alle.

Positiv indflydelse

- Jeg har så svært ved at sidde stille. Desuden synes jeg, at Mariehaven og dermed Helge og Rie har så stor og positiv indflydelse på udviklingen af Ansager by, at det vil jeg gerne støtte med min frivillige arbejdskraft. Jeg nyder at være herude, understreger Inger, der både har været hjælper og gæst ved weekendens jubilæumsfester.

Som sædvanlig, når der er koncert, mødte Inger Gaarde ind fra morgenstunden sammen med de andre hjælpere. I dag kan hun desværre ikke blive til afslutningen, et vennepar fra Ølgod fejrer krondiamantbryllup.

- Det er ærgerligt at to så store begivenheder falder på samme dag. Jeg ville ellers gerne have hørt Hallur Joensen, han er én af mine favoritter, indrømmer hun, inden hun lige ordner et par småting på vejen ud. Hun kender en smutvej, for ved den store port og flere hundrede meter ned ad fortovet i Ansager er der kø. Dagens koncert er udsolgt. Cirka 1400 gæster glæder sig til at synge med på kendingsmelodien, hvor sangen får det til at kildre i maven og sjælen får sit brusebad …

Historik

24. maj 1999 åbnede Rie og Helge Engelbrecht Musik Galleriet i Ansager.

I 2003 købte parret naboejendommen med tanke om at skabe en have med koncerter, folkeliv og fællesskab.

Det blev til Mariehaven, der åbnede den 24. maj 2009.

Der er sommersang i Mariehaven den 10. juni, 30. juni og 11. august. Torsdag den 20. juni er der Lille Marie festival og fra den 29. august til 2. september er der Mariefestival.

Yderligere information på www.musikgalleriet.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce