Annonce
Kolding

Inger Irene har booket fælleshuset og inviterer enlige forældre og børn til juleaften: - Her kan de opleve næstekærlighed

Inger Irene Hansen bor i en af ældreboligerne ved siden af Munkensdam Plejecenter og har boet der i syv år. Hendes to voksne børn bor i Taulov og på Sjælland. I år skal hun holde juleaften med en gruppe enlige forældre med børn, som har reageret på hendes opslag, hvor hun inviterede folk til at komme og holde jul med hende.  Foto: Søren Gylling
66-årige Inger Irene Hansen fra Kolding har inviteret seks enlige forældre med børn til juleaften i fælleshuset, hvor hun bor. Hun havde selv en barndom i små kår og mener, at det er vigtigt at gøre noget næstekærligt for andre.

Kolding: Inger Irene Hansen skulle egentlig have været på rejse til Israel hen over julen i år. Men da hendes rejsefælle forleden meldte fra på grund af bekymring over coronasmitten, traf hun en vigtig beslutning.

I stedet ville hun invitere seks enlige forældre med børn til at komme og holde juleaften i det fælleshus, der ligger i tilknytning til ældreboligerne, hvor hun bor. Og 66-årige Inger Irene Hansen skal nok sørge for at lave al maden. Gæsterne skal bare dukke op.

Hun lavede et opslag på Facebook, og i løbet af kort tid tikkede der beskeder ind fra de første tre forældre med børn. De mangler et netværk at fejre juleaften med - og for nogles vedkommende er økonomien måske også så trængt, at det er svært at få pengene til at række til juleand, rødkål og juletræ.

Annonce

Inger Irene Hansen fortæller, at hun i dag, hvor hun er folkepensionist, ikke mangler noget økonomisk, og hun har derfor tænkt sig at bruge nogle af de opsparede penge, som hun skulle have brugt på Israel-rejsen, til at købe julemad, juletræ og andre varer for til sit julearrangement.

Jeg får en tilfredsstillelse ved at hjælpe andre og har gennem en årrække oplevet, at det er en dobbelt gave at give.

Inger Irene Hansen

- Jeg kommer selv fra meget små kår. Der var for eksempel en hel vinter, da jeg var barn, hvor jeg gik i skole i sutsko. Vi var mange børn, og der var få penge, så jeg ved, hvad det vil sige ikke at få noget til jul, fortæller Inger Irene Hansen, der stammer fra Midtsjælland, men som siden flyttede til Kolding.

Nye relationer

Hun bor i en ældrebolig på Tøndervej - som nabo til Munkensdam Plejecenter og Munkensdam Gymnasium.. Hun er oprindeligt uddannet kok og har blandt andet arbejdet på Munkebjerg Hotel ved Vejle, og derfor har hun heller ikke noget imod at skulle stå for julemiddagen den 24. december.

- Det vigtigste for mig er, at gæsterne oplever, at man kan have et næstekærligt sind, og at man kan deltage i livet, selv om man ikke er rig. Og juleaften er vigtig for de fleste, uanset om man tror eller ej. Her kan de opleve praktiserende næstekærlighed, siger Inger Irene Hansen.

Inger Irene Hansen har reserveret fælleshuset der, hvor hun bor, til juleaften. Hun har meldt ud, at der er plads til, at seks enlige forældre med børn kommer og holder juleaften der. Det kan være familier, der ikke har mange penge at holde jule for, eller som mangler et socialt netværk. Foto: Søren Gylling

Hun håber, at juleaftensarrangementet måske også kan skabe et netværk mellem gæsterne. Det kan være i form af, at de får lyst til at mødes igen på egen hånd, tage i byen sammen eller måske hjælpe med at passe hinandens børn.

- De kan måske danne nye relationer og få gavn af hinanden, håber hun.

Hun fortæller, at det altid har været vigtigt for hende at hjælpe andre.

- Det kendetegner vores familie. Det har vi altid gjort, men det er ikke noget, vi har gået og brystet os af. Men jeg får en tilfredsstillelse ved at hjælpe andre og har gennem en årrække oplevet, at det er en dobbelt gave at give, fortæller Inger Irene Hansen.

Bidrag til juleaften

  • Hvis der er nogen, som gerne vil give et bidrag til Inger Irene Hansens lille velgørenheds-juleaften, er man meget velkommen.
  • Det kan være i form af et økonomisk tilskud til indkøb af mad, til gaver, pakker til pakkeleg eller andet.
  • Man kan i givet fald kontakte Inger Irene Hansen på hendes mailadresse: ingerhansen1955@hotmail.com
Hun skulle egentlig have været til Israel i juleferien, men rejsen blev aflyst. Og så fandt Inger Irene Hansen på at invitere enlige forældre med børn til at holde juleaften i det fælleshus, der er ved de ældreboliger, hun bor i. Foto: Søren Gylling
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Coronapatienter vælter ind, og nu må sygehus skaffe flere senge og aflyse operationer: - Det er et enormt ekstra pres

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Dramatisk udgang på Dampark-plan: Byråd splittet efter blå enegang

Varde For abonnenter

Benta på 83 år og Egon på 88 år bor i villa - men har beholdt gården: De lever aktivt liv efter 60 års ægteskab

Navne For abonnenter

Tidligere borgmester Gylling Haahr er død: Engagement og hjælpsomhed var altid en stor del af ham

Haderslev

Byråd klar til nedrivning: Udbud af tidligere rådhus kom et lille skridt videre

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Sønderborg For abonnenter

Jack redder rålam fra den brutale død på markerne

Kolding

Koldingensisk ultraløber er nu indehaver af fire verdensrekorder i Guinness World Records: - Det giver blod på tanden

Sønderborg

Flittige skilte-tyve gør livet surt for trafikanter og tilsynsførende: - Nu også der? Vi laver ikke andet end at bestille nye skilte

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Kultur For abonnenter

Prisvinder skaber nærvær: Jeg behøver ikke at bevise noget - jeg vil glæde folk

Aabenraa

Overraskede Meldgaard-direktører vinder stor pris: Dejligt at blive værdsat for det, man gør

Annonce