x
Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Hummus af gule beder

Foto: Skovdalnordic.com

Hensigten med februars madskole er at give dig indblik i, hvor enormt nemt det er at bruge de sidste grøntsager i køleskabet. Du skal nemlig bare prøve dig frem.

Dine spreads, som du lærer at lave denne måned, kan bruges til pålæg, til tapas, til dip, til snacks eller til brunch til vegetaren.

Min partner her på fotostudiet har en søster, der er vegetar, og så er det jo nemt lige at tilføre en hummus af beder til brunchbordet. På den måde er der også lavet noget specielt til hende. Alle er glade.

Laver du to forskellige slags som her, er glæden dobbelt så stor.

Den gule med gule beder:

50 g revet ingefær (frisk)

200 g gule beder

1 dl eddike

2 gule peberfrugter

Salt

1 fed hvidløg

1 usprøjtet citron

4 spsk. honning

300 g kogte kikærter

Kog beder med eddike og hakket hvidløg samt honning og citron. Af citronen skal du både bruge saft og rive skallen.

Fjern kernehuset i peberfrugten og kog den med bederne.

Når det er mørt, blendes det med kikærter til en jævn masse.

Den hvide med blomkål:

1 blomkål

150 parmesanost

0,5 dl citronsaft

Salt

1 fed hvidløg

150 g kogte kikærter

Kog buketter af blomkålshovedet bløde. Tag blomkålen op af vandet, der kasseres. Riv parmesanosten og knus hvidløget over blomkålen.

Kom det hele op i blenderen og blend med citronsaften og hvidløg, til massen er cremet.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Antallet af alvorligt syge coronasmittede syddanskere bliver ved med at stige

Leder For abonnenter

Det er ikke den ordentlige måde at gøre det på

Det er i modgang, man for alvor bekender kulør. Det gælder også i forretningslivet. Bestseller er en mastodont af en virksomhed, på mange måder et erhvervseventyr. Et fyrtårn for en generation af iværksættere. Derfor er det så meget desto mere forstemmende at se, hvordan virksomheden opfører sig. Coronakrisen rammer brutalt både store og små virksomheder. Enhver ansvarlig ledelse er nødt til at agere, og selvfølgelig skal der kigges på alle udgifter, når indtægtsgrundlaget pludseligt ændrer sig radikalt. Dansk erhvervsliv har vist sig fra en fornem side. Det gælder ikke mindst i form af en trepartsaftale, hvor alle tager ansvar og efter bedste evne – og støtte – forsøger at fastholde så mange på arbejdsmarkedet som muligt. Det er vigtigt for os alle og for vores evne til hurtigt at komme videre på den anden side. Bestseller fyrede alligevel 750 mand. Trepartsaftalen har ikke kunnet hjælpe alle og afværge alle nødvendige foranstaltninger. Fair nok. Det var dog en kende overraskende, at en så velkonsolideret virksomhed som Bestseller trak fyringskortet, da samfundet appellerede om sammenhold. Nu har Bestseller meddelt en række udlejere i landet, at man ikke betaler husleje indtil videre. Det er en uanstændig fremgangsmåde. Det kan ikke siges anderledes. Er situationen, at Bestseller ikke kan betale husleje lige nu, må man melde det ud. Så er situationen selvfølgelig en anden. Men er virkeligheden – og sådan ser det altså ud – at Bestseller udnytter sin størrelse og styrke til at tryne udlejere over hele landet, er der kun et godt råd: Gør den beslutning om. Bestseller er ikke alene. Jysk, Synoptik og Lagkagehuset dikterer også, at man vil have ændrede huslejevilkår. Brede skuldre forpligter. Brede skuldre giver ikke lov til at true sig til sin vilje. Brede skuldre forpligter til at beskytte dem, der har brug for det. En række udlejere, i Esbjerg og Kolding og mange andre steder, gør sådan. Går i dialog med lejere. Udskyder husleje. Dialog er nøgleordet. Man dikterer ikke. Coop og Salling Group har vist et forbilledligt samfundssind. Sørger for at betale regninger hurtigere end man kontraktuelt behøver. Det er ikke en lille ting – det er forbilledlig førstehjælp. Fordi man kan, skal man ikke nødvendigvis. Men man bør. Der er brug for det lige nu.

Esbjerg

Skoleleder blev kaldt til møde efter populær corona-opsang: Byrådsmedlemmer kritiserer forvaltning for at undertrykke ansatte

Annonce