Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Hummus af gule beder

Foto: Skovdalnordic.com

Hensigten med februars madskole er at give dig indblik i, hvor enormt nemt det er at bruge de sidste grøntsager i køleskabet. Du skal nemlig bare prøve dig frem.

Dine spreads, som du lærer at lave denne måned, kan bruges til pålæg, til tapas, til dip, til snacks eller til brunch til vegetaren.

Min partner her på fotostudiet har en søster, der er vegetar, og så er det jo nemt lige at tilføre en hummus af beder til brunchbordet. På den måde er der også lavet noget specielt til hende. Alle er glade.

Laver du to forskellige slags som her, er glæden dobbelt så stor.

Den gule med gule beder:

50 g revet ingefær (frisk)

200 g gule beder

1 dl eddike

2 gule peberfrugter

Salt

1 fed hvidløg

1 usprøjtet citron

4 spsk. honning

300 g kogte kikærter

Kog beder med eddike og hakket hvidløg samt honning og citron. Af citronen skal du både bruge saft og rive skallen.

Fjern kernehuset i peberfrugten og kog den med bederne.

Når det er mørt, blendes det med kikærter til en jævn masse.

Den hvide med blomkål:

1 blomkål

150 parmesanost

0,5 dl citronsaft

Salt

1 fed hvidløg

150 g kogte kikærter

Kog buketter af blomkålshovedet bløde. Tag blomkålen op af vandet, der kasseres. Riv parmesanosten og knus hvidløget over blomkålen.

Kom det hele op i blenderen og blend med citronsaften og hvidløg, til massen er cremet.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce