Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Karamelliserede løg

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med denne måneds madskole, hvor temaet er løg.

Der findes masser af forskellige spiseløg: purløg, skalotteløg, hvidløg, forårsløg, zittauerløg, rødløg, porrer og salatløg.

Løg er nemme at skaffe, og så er de tilmed billige. Men der er andre fordele. Vidste du, at man mener, at løg i kosten kan forbedre dit humør og din søvn? Løg er rige på folinsyre, som øger blodets strømning til hjernen og er vital i produktionen af serotonin og dopamin.

I denne opskrift bruger vi det mest almindelige løg, nemlig det gule løg, der hedder zittauerløg. Løgene smager fantastisk i en burger eller til stegt kød og endda i en veganerret.

900 g gule løg i skiver

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

2 dl rørsukker

2 dl balsamicoeddike

1 tsk. finthakket kombination af timian og rosmarin (frisk eller tørret)

1 tsk. havsalt

½ tsk. peber (knust)

Varm olivenolie og løg i en sauterpande.

Steg ved mellemhøj temperatur under omrøring.

Steg, indtil løgene er gyldne - cirka 10-15 minutter.

Tilsæt sukker og balsamicoeddike og kog ind, indtil det er blevet tykkere i konsistensen a la sirup.

Tilsæt salt, peber og urter og bland det godt sammen.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

112

Dige repareret ved Møllehus i nat: - Vi er fortsat i forhøjet beredskab

Annonce