Annonce
Livsstil

Inges køkken: Rabarberchutney

Foto: Skovdalnordic.com

Hvis du kan lide mad, der er hot og spicy, så lever denne chutney op til det. Min mand, Jakob, elsker krydret mad, og han savner Shanghais gadekøkkener efter at have boet der nogle år, da vi havde fotostudie i byen. Så her har vi prøvet at kombinere det asiatiske køkken med en ingrediens så nordisk som rabarber. For i denne måned har vi rabarber på menuen i madskolen.

Ingredienser

  • 20 stængler rabarber
  • 2 nektariner
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • ½ spsk. korianderfrø
  • 1 chili
  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl æbleeddike
  • ½ dl lys sirup
  • 1 kanelstang

Sådan gør du

Skær rabarberstænglerne i mindre stykker, cirka en centimeter lange.

Skær nektarinerne i både.

Saml stykker af rabarber og nektarin sammen med fennikelfrø, korianderfrø, chili, rørsukker, lys sirup, hel kanel og æbleeddike i en gryde.

Kog chutneyen op ved middelvarme i 20 minutter.

Smag til med sukker.

Hæld den på glas.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce