Annonce
Livsstil

Inges køkken: Toscansk bønnesuppe

Bønnesuppe med croutoner på toppen. Foto: Skovdalnordic.com
Stephen Paul, som har restauranten Soupstone, præsenterer i denne uge en suppe med bønner og pancetta. Hertil laver Inge Skovdal lækre croutoner.

Det er lang tid siden, at Stephen Paul fra Soupstone lavede denne opskrift på en fantastisk toscansk suppe med bønner.

Suppen kan nemt være vegansk, hvis du undlader pancetta, kyllingefond og parmesanost. Sørg da for at give suppen mere salt.

Eftersom det er en italiensk opskrift, så lad være med at erstatte den originale pancetta med dansk bacon. Det bliver ikke godt.

Annonce

Der bliver cirka to en halv liter suppe ud af denne opskrift. Suppen kan holde sig tre dage på køl, og ellers kan den fryses.

Soupstone i Inges køkken

I novembers madskole har Livsstils faste madskribent og -fotograf, Inge Skovdal, inviteret Stephen Paul, indehaver af restauranten Soupstone, til at komme med opskrifter på supper, som hun vil garnere med nemt tilbehør.

Ingredienser

1 spsk. oliven- eller rapsolie - kan undlades

300 g pancetta skåret i små tern

2 tsk. salt

1 tsk. tørret chili

1 stort eller to mellem løg (pillet og finthakket)

5 eller 6 fed hvidløg (20 g) (pillet og knust/finthakket)

Skorpen fra parmesanost (50 g)

300 g knoldselleri skrællet og skåret i små tern

Dusk fra knoldselleri vasket og finthakket

1 spsk. tørret timian

1 spsk. tørret rosmarin

1 spsk. tørret oregano

1 stor gulerod (skrællet og i tern på en centimeter)

1 lille dåse tomatpuré

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kikærter (kogte)

1 dåse sorte bønner (kogte)

1 dåse limabønner (kogte)

1 liter kyllingefond

1 liter vand

1 eller 2 laurbærblade

Annonce

Sådan gør du

Begynd med at få styr på alle ingredienser ved at have dem forberedt og klar. Der er et fransk udtryk, der hedder ”mise en place”.

Kom olie i en gryde og varm op til høj varme. Olien kan undlades, fordi pancettaen er ret fed. Når det begynder at syde, så begynd at røre. Fortsæt med at røre, selvom det både syder og ryger. Når pancettaen er blevet brun, så sluk for varmen og tilsæt løg. Rør fortsat, indtil det hele er faldet til ro.

Tilsæt salt og varm op til middel varme. Tilsæt chili og rør i et minut. Tilsæt hvidløg og sørg for, at det ikke bliver brunt. Tilsæt parmesanskorpen og knoldselleri og rør det hele grundigt sammen.

Tilsæt krydderier undtagen laurbærblade. Tilsæt gulerod og så tomatpuré. Rør i et halvt minut. Tilsæt de hakkede tomater og vand. Tilsæt kun vandet, hvis suppen er for tyk. Begynd med halvdelen af vandet. Varm op til høj varme og rør.

Man kan lave suppen i en vegansk udgave, hvis man undlader pancetta, kyllingefond og parmesanost. Foto: Skovdalnordic.com

Alle bønner tilsættes, men lad være med at røre. Tilsæt bouillon straks efter, så den dækker alle ingredienser i gryden, ellers så tilsæt mere vand. Til sidst tilsættes et eller to laurbærblade. Rør forsigtigt og bring gryden i kog. Skru ned og lad suppen simre 10-15 minutter. Smag til med ekstra salt, men bemærk, at hvis du garnerer med et dryp olivenolie og ekstra parmesanost, så tilfører det også salt. Husk at tage osteskorpen op inden servering.

Annonce

Hjemmelavede croutoner

Lav dine egne croutoner. Når du først er begyndt, så kommer du ikke til at købe nogen færdige. Og de er ikke blot gode til supper, men smager godt i salater. Brug en rest brød, så undgår du også madspild.

Annonce

Ingredienser

½ brød

2 spsk. grøn pesto

4 spsk. olivenolie

1 tsk. røget paprika

1 tsk. salt

Annonce

Sådan gør du

Riv brødet i mundrette stykker.

Vend to tredjedele med olie og del i to portioner.

Vend den sidste tredjedel med pesto.

Drys de to første portioner med henholdsvis salt og med røget paprika.

Bred croutonerne ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ovn ved 220 grader, indtil kanterne er mørke.

Anret på toppen af suppen, efter at den er øst op i skåle.

Annonce
Livsstil For abonnenter

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Nordtyskland

Sundhedsminister har dyster frygt: Måske holder epidemien aldrig op igen

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Esbjerg For abonnenter

Ejer i tårer: Procedurefejl kan lukke populær sushi-restaurant

Erhverv

Fylder 70 til jul: Advokat stopper som partner, men fortsætter med paragrafferne

Haderslev

Se video: 400 bigballer får lov til at brænde ud midt i landsby

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Esbjerg

Ny butik klar i Marskcentret: Tidligere Jem og Fix får nye lejere

Annonce