Annonce
Esbjerg

Innovationspris åbner helt nye døre for offshorefirma i Esbjerg

Stifter Jens Peder Thomsen (til venstre) fra Ocean Team Group modtog sammen med direktør for Ocean Team Scandinavia A/S Espen Kähler Amundsen ICoTA Innovation Award i Aberdeen onsdag for en særlig innovativ metode til rensning af kontrolrør til ventiler i offshoreindustrien. Pressefoto

Ny innovativ renseteknik til hydraulikrør har belønnet Ocean Team Group med en innovationspris og adgang til Shell, BP og andre af oliebranchens største aktører.

Esbjerg: At blive anbefalet af Shell - verdens næststørste virksomhed målt på omsætning - er slet ikke så ringe. Og ender det ovenikøbet med en pris, kan det sagtens ende med noget stort.

Det er i hvert fald det, Jens Peder Thomsen, administrerende direktør og medejer af Ocean Team Group, håber efter at virksomheden netop er blevet hædret med ICoTA Innovation Award; en pris, som anerkender nye teknologiske gennembrud og innovation på offshoreområdet.

Ocean Team Group var indstillet til prisen af Shell, som er i gang med at implementere Ocean Team Groups innovative og patenterede løsning - og flere andre af olieindustriens største aktører kan snart følge efter.

- Vi fik prisen på den europæiske Well Intervention Conference i Aberdeen onsdag. Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os, siger Jens Peder Thomsen.

Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os.

Jens Peder Thomsen

En blåstempling

Ocean Team Group har udviklet en innovativ metode til at rense de smalle, kilometerlange hydraulikrør, som benyttes til at aktivere sikkerhedsventilerne ved offshoreproduktion. Over tid bliver hydraulikolien i røret ofte beskidt og proppet til, og det kan føre til, at ventilerne ikke virker efter hensigten. Derved kan man ikke producere olien sikkert.

- Vi har udviklet en metode, hvor vi anvender superkritisk CO2 til at rense røret på stedet. Vi kan endda opløse propper i røret ved at injicere CO2 og skrue på trykket, så det driver proppen fra hinanden. Vi kalder det sodaeffekten, for det minder om at ryste en sodavand og åbne den. Innovationsprisen er blåstemplingen af, at konceptet virker - og det er der stor interesse for, siger Jens Peder Thomsen.

Annonce

Fuldt fortjent

Den nye opfindelse er udviklet gennem syv år, blandt andet gennem branche- og innnovationsnetværket Offshoreenergy.dk's såkaldte CRIF-model. CRIF står for Cost Reduction and Innovation Forum og modellen skal sikre, at man anvender innovation til at drive omkostningerne ned. Begge dele er sket her:

- Det er cost reduction, så det basker. Når røret til sikkerhedsventilen propper til, skal man nedlukke i flere dage, mens man tager røret op og renser det. Det er en meget omkostningsfuld proces, siger Jens Peder Thomsen.

Glenda Napier, administrerende direktør i Offshoreenergy.dk, deler begejstringen over Ocean Team Group pris.

- Det er fuldt fortjent, at Ocean Team Group med prisen får stor opmærksomhed ved at anvende innovation til at løse en af branchens store udfordringer. Vi er sat i verden for at facilitere innovationsprojekter, og det er en stor glæde for os, at et CRIF-innovationsprojekt vækker så markant opsigt i markedet, siger Glenda Napier.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Derfor er alle ansatte pillet ud af Sydbank hovedsæde i Esbjerg

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Peter har kastet anker midt i fjorden: Han kunne ikke holde ud at bo på land

Esbjerg For abonnenter

Millionerne er afsat, men firebørnsfamilien venter på femte år på cykelstien: Det er godt nok vildt, det skal tage så lang tid

Sydjylland For abonnenter

Danmark indkøbte i hemmelighed udskældt pigtråd til at holde flygtninge ude af landet: Dræberhegn opbevares i Skrydstrup

Sønderborg For abonnenter

Se billeder og video: Kom med ind i Alssundbroens hemmelige rum

Vejen

Svindel, korruption eller krænkende adfærd: Nu får kommunen en whistleblowerordning

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Esbjerg

Voldsomt overfald foran McDonald's på Torvet: Tre teenagere blev slået og sparket adskillige gange

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde For abonnenter

Der var ubetalte regninger for 50 millioner, da gigant-landbrug kollapsede: Hvorfor mistede én underleverandør ikke en øre?

Haderslev

13-årige Storm er klassisk sanger og går i talentklasse:  - Jeg ville bare gerne lave mere af det, jeg godt kan lide

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Der er ikke så meget at rafle om - det er blodig  alvor for SønderjyskE frem mod vinterpausen

Varde For abonnenter

Nabo om dispensation til 85 procent større byggefelt: At tillade sig at kalde det en mindre ændring – det er flabet

Haderslev For abonnenter

Balladen om naturnationalpark i Pamhule fortsætter: - Afslag blev givet på ufuldstændigt grundlag

Annonce