Annonce
Esbjerg

Innovationspris åbner helt nye døre for offshorefirma i Esbjerg

Stifter Jens Peder Thomsen (til venstre) fra Ocean Team Group modtog sammen med direktør for Ocean Team Scandinavia A/S Espen Kähler Amundsen ICoTA Innovation Award i Aberdeen onsdag for en særlig innovativ metode til rensning af kontrolrør til ventiler i offshoreindustrien. Pressefoto

Ny innovativ renseteknik til hydraulikrør har belønnet Ocean Team Group med en innovationspris og adgang til Shell, BP og andre af oliebranchens største aktører.

Esbjerg: At blive anbefalet af Shell - verdens næststørste virksomhed målt på omsætning - er slet ikke så ringe. Og ender det ovenikøbet med en pris, kan det sagtens ende med noget stort.

Det er i hvert fald det, Jens Peder Thomsen, administrerende direktør og medejer af Ocean Team Group, håber efter at virksomheden netop er blevet hædret med ICoTA Innovation Award; en pris, som anerkender nye teknologiske gennembrud og innovation på offshoreområdet.

Ocean Team Group var indstillet til prisen af Shell, som er i gang med at implementere Ocean Team Groups innovative og patenterede løsning - og flere andre af olieindustriens største aktører kan snart følge efter.

- Vi fik prisen på den europæiske Well Intervention Conference i Aberdeen onsdag. Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os, siger Jens Peder Thomsen.

Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os.

Jens Peder Thomsen

En blåstempling

Ocean Team Group har udviklet en innovativ metode til at rense de smalle, kilometerlange hydraulikrør, som benyttes til at aktivere sikkerhedsventilerne ved offshoreproduktion. Over tid bliver hydraulikolien i røret ofte beskidt og proppet til, og det kan føre til, at ventilerne ikke virker efter hensigten. Derved kan man ikke producere olien sikkert.

- Vi har udviklet en metode, hvor vi anvender superkritisk CO2 til at rense røret på stedet. Vi kan endda opløse propper i røret ved at injicere CO2 og skrue på trykket, så det driver proppen fra hinanden. Vi kalder det sodaeffekten, for det minder om at ryste en sodavand og åbne den. Innovationsprisen er blåstemplingen af, at konceptet virker - og det er der stor interesse for, siger Jens Peder Thomsen.

Annonce

Fuldt fortjent

Den nye opfindelse er udviklet gennem syv år, blandt andet gennem branche- og innnovationsnetværket Offshoreenergy.dk's såkaldte CRIF-model. CRIF står for Cost Reduction and Innovation Forum og modellen skal sikre, at man anvender innovation til at drive omkostningerne ned. Begge dele er sket her:

- Det er cost reduction, så det basker. Når røret til sikkerhedsventilen propper til, skal man nedlukke i flere dage, mens man tager røret op og renser det. Det er en meget omkostningsfuld proces, siger Jens Peder Thomsen.

Glenda Napier, administrerende direktør i Offshoreenergy.dk, deler begejstringen over Ocean Team Group pris.

- Det er fuldt fortjent, at Ocean Team Group med prisen får stor opmærksomhed ved at anvende innovation til at løse en af branchens store udfordringer. Vi er sat i verden for at facilitere innovationsprojekter, og det er en stor glæde for os, at et CRIF-innovationsprojekt vækker så markant opsigt i markedet, siger Glenda Napier.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kultur

Det hemmelige svømmebad: Sæsonen er åben, men fortæl det ikke til nogen

Annonce