Annonce
Esbjerg

Innovationspris åbner helt nye døre for offshorefirma i Esbjerg

Stifter Jens Peder Thomsen (til venstre) fra Ocean Team Group modtog sammen med direktør for Ocean Team Scandinavia A/S Espen Kähler Amundsen ICoTA Innovation Award i Aberdeen onsdag for en særlig innovativ metode til rensning af kontrolrør til ventiler i offshoreindustrien. Pressefoto

Ny innovativ renseteknik til hydraulikrør har belønnet Ocean Team Group med en innovationspris og adgang til Shell, BP og andre af oliebranchens største aktører.

Esbjerg: At blive anbefalet af Shell - verdens næststørste virksomhed målt på omsætning - er slet ikke så ringe. Og ender det ovenikøbet med en pris, kan det sagtens ende med noget stort.

Det er i hvert fald det, Jens Peder Thomsen, administrerende direktør og medejer af Ocean Team Group, håber efter at virksomheden netop er blevet hædret med ICoTA Innovation Award; en pris, som anerkender nye teknologiske gennembrud og innovation på offshoreområdet.

Ocean Team Group var indstillet til prisen af Shell, som er i gang med at implementere Ocean Team Groups innovative og patenterede løsning - og flere andre af olieindustriens største aktører kan snart følge efter.

- Vi fik prisen på den europæiske Well Intervention Conference i Aberdeen onsdag. Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os, siger Jens Peder Thomsen.

Før prisuddelingen kunne jeg gå på messen for mig selv, men efter overrækkelsen fik jeg besøg af Shell, BP Norge, BP UK samt Total UK. Jeg skal give en teknisk præsentation for en mulig samarbejdspartner i næste uge, så det har virkelig åbnet døre for os.

Jens Peder Thomsen

En blåstempling

Ocean Team Group har udviklet en innovativ metode til at rense de smalle, kilometerlange hydraulikrør, som benyttes til at aktivere sikkerhedsventilerne ved offshoreproduktion. Over tid bliver hydraulikolien i røret ofte beskidt og proppet til, og det kan føre til, at ventilerne ikke virker efter hensigten. Derved kan man ikke producere olien sikkert.

- Vi har udviklet en metode, hvor vi anvender superkritisk CO2 til at rense røret på stedet. Vi kan endda opløse propper i røret ved at injicere CO2 og skrue på trykket, så det driver proppen fra hinanden. Vi kalder det sodaeffekten, for det minder om at ryste en sodavand og åbne den. Innovationsprisen er blåstemplingen af, at konceptet virker - og det er der stor interesse for, siger Jens Peder Thomsen.

Annonce

Fuldt fortjent

Den nye opfindelse er udviklet gennem syv år, blandt andet gennem branche- og innnovationsnetværket Offshoreenergy.dk's såkaldte CRIF-model. CRIF står for Cost Reduction and Innovation Forum og modellen skal sikre, at man anvender innovation til at drive omkostningerne ned. Begge dele er sket her:

- Det er cost reduction, så det basker. Når røret til sikkerhedsventilen propper til, skal man nedlukke i flere dage, mens man tager røret op og renser det. Det er en meget omkostningsfuld proces, siger Jens Peder Thomsen.

Glenda Napier, administrerende direktør i Offshoreenergy.dk, deler begejstringen over Ocean Team Group pris.

- Det er fuldt fortjent, at Ocean Team Group med prisen får stor opmærksomhed ved at anvende innovation til at løse en af branchens store udfordringer. Vi er sat i verden for at facilitere innovationsprojekter, og det er en stor glæde for os, at et CRIF-innovationsprojekt vækker så markant opsigt i markedet, siger Glenda Napier.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Han sagde nej til landsholdet: Esbjergs måske bedste forsvarsspiller gennem tiderne er død

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Helsingør svækket til møde med EfB

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce