Annonce
Livsstil

Inspiration: Julebord – dæk dig

PR-foto: Langkilde & Søn
Julen er hjerternes fest, og det bliver ofte fejret med familie og venner rundt om julebordet. Find her inspiration til bordopdækningen.

Jul i flagdug

Langkilde & Søn er mest kendt for deres produktion af flag, men i år udvider designvirksomheden deres sortiment med kollektionen Christmas, der byder på 11 juleprodukter som blandt andet adventskalender, juledug og -sok. Alt sammen syet i stof til flagduge og broderet med klassiske julemotiver. Et styk juleserviet koster 89 kroner. www.langkilde-søn.dk.

Annonce
Moments. PR-foto: Rosendahl

Stjernedrys

Rosendahl er klar med et nyt design af signaturserien Grand Cru med navnet Moments. Porcelænsstellet er stjernebestrøet med en gulddekoration på kanten af det hvide porcelæn. Den enkelte stjernekonfetti gør, at Moments også passer godt til opdækning af et nytårsbord. En stor tallerken koster 200 kroner. www.rosendahl.dk.

Engleflok

Med afsæt i originalt Bjørn Wiinblad-design lanceres denne jul en gulddekoreret engleflok, der som lysestager bærer lyset frem i juletræet, i vindueskarmen eller på julebordet. Men også som et klassisk krybbespil, som iscenesætter julens budskab. Et krybbespil til juletræslys findes i varianterne Gabriel, Maria & Jesus og de tre vise mænd. Lysestagen Gabriel koster 170 kroner, vejledende pris. www.bjornwiinblad-denmark.dk.

PR-foto: Bjørn Wiinblad

Hammershøi Jul

Svend Hammershøi var en verdenskendt kunstner, som var tilknyttet Kählers keramiske værksted. Denne jul lægger det hvide Hammershøi-porcelæn lærred til julemotiver som nøddeknækkeren, det flettede julehjerte og stjernen, der hænger på lærkegrene i Hammershøis gennemgående farvepalet af grangrøn og koglebrun. Kähler Hammershøi Julekrus koster 200 kroner, vejledende pris. www.kähler.dk.

PR-foto: Kähler

Nøddeknækkeren

Der kommer ofte nødder på bordet omkring juletid, men det er ikke uden kamp, man får adgang til den lækre spise. Ferm Living er denne jul klar med en nøddeknækker i deres Forest-serie. Den fås både i guld og afmattet sort. Pris fra 280 kroner. www.fermliving.dk.

PR-foto: Ferm Living
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

EfB

EfB henter polsk VM-spiller

Annonce