Annonce
Livsstil

Inspiration: Julebord – dæk dig

PR-foto: Langkilde & Søn
Julen er hjerternes fest, og det bliver ofte fejret med familie og venner rundt om julebordet. Find her inspiration til bordopdækningen.

Jul i flagdug

Langkilde & Søn er mest kendt for deres produktion af flag, men i år udvider designvirksomheden deres sortiment med kollektionen Christmas, der byder på 11 juleprodukter som blandt andet adventskalender, juledug og -sok. Alt sammen syet i stof til flagduge og broderet med klassiske julemotiver. Et styk juleserviet koster 89 kroner. www.langkilde-søn.dk.

Annonce
Moments. PR-foto: Rosendahl

Stjernedrys

Rosendahl er klar med et nyt design af signaturserien Grand Cru med navnet Moments. Porcelænsstellet er stjernebestrøet med en gulddekoration på kanten af det hvide porcelæn. Den enkelte stjernekonfetti gør, at Moments også passer godt til opdækning af et nytårsbord. En stor tallerken koster 200 kroner. www.rosendahl.dk.

Engleflok

Med afsæt i originalt Bjørn Wiinblad-design lanceres denne jul en gulddekoreret engleflok, der som lysestager bærer lyset frem i juletræet, i vindueskarmen eller på julebordet. Men også som et klassisk krybbespil, som iscenesætter julens budskab. Et krybbespil til juletræslys findes i varianterne Gabriel, Maria & Jesus og de tre vise mænd. Lysestagen Gabriel koster 170 kroner, vejledende pris. www.bjornwiinblad-denmark.dk.

PR-foto: Bjørn Wiinblad

Hammershøi Jul

Svend Hammershøi var en verdenskendt kunstner, som var tilknyttet Kählers keramiske værksted. Denne jul lægger det hvide Hammershøi-porcelæn lærred til julemotiver som nøddeknækkeren, det flettede julehjerte og stjernen, der hænger på lærkegrene i Hammershøis gennemgående farvepalet af grangrøn og koglebrun. Kähler Hammershøi Julekrus koster 200 kroner, vejledende pris. www.kähler.dk.

PR-foto: Kähler

Nøddeknækkeren

Der kommer ofte nødder på bordet omkring juletid, men det er ikke uden kamp, man får adgang til den lækre spise. Ferm Living er denne jul klar med en nøddeknækker i deres Forest-serie. Den fås både i guld og afmattet sort. Pris fra 280 kroner. www.fermliving.dk.

PR-foto: Ferm Living
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce