Annonce
Kolding

Institutionschef efter farvel til personundersøgere: Ingen grund til at frygte for borgernes retssikkerhed

Personundersøgelser spiller en vigtig rolle i forbindelse med en retssag, når der skal udmåles straffe. Arkivfoto: Jacob Schultz
Institutionschef Anne Grode forklarer, at man sparer arbejdsgange ved at sige farvel til personundersøgerne.
Annonce

Kolding: Kriminalforsorgen i Kolding har sagt farvel til alle deres såkaldte personundersøgere og i stedet erstattet dem med socialrådgivere. Det bekræfter institutionschef Anne Grode.

Personundersøgernes arbejde består i at lave undersøgelser om en sigtet eller tiltalts personlige forhold forud for et retsmøde. Formålet med personundersøgelse er at forsyne retten med de nødvendige oplysninger om sagens hovedperson. Ofte har disse oplysninger betydning for fastsættelse af en eventuel straf eller anden retsforfølgelse.

Det er et sted mellem 15 og 20 personundersøgere, der er blevet opsagt og erstattet af socialrådgivere.

Anne Grode, hvorfor har I truffet den beslutning?

- Vi har truffet beslutningen, efter vi har set på de erfaringer, de blandt andet har gjort sig hos en kriminalforsorgsafdeling på Sjælland, hvor det fungerer rigtig godt med socialrådgivere. Her har det vist sig, at det bliver mere smidigt, hvis man gør det selv.

Hvad vil det sige, at det bliver mere smidigt?

- Vi sparer nogle arbejdsgange, og det giver en fleksibilitet på afdelingen, siger Anne Grode.

Annonce

Mere professionelt

Af et jobopslag, som Kriminalforsorgen tidligere har lavet, fremgår det, at det typisk tager fire til fem måneder at blive oplært i at udarbejde personundersøgelser af høj kvalitet.

En kilde, som er en nu fyret personundersøger, frygter, at Kriminalforsorgen siger farvel til vigtig erfaring, og at personernes retssikkerhed forringes. Er der grund til at frygte det?

- Det er der slet ingen grund til at frygte. Som i slet ingen grund. Det er socialrådgivere, der er vant til at snakke med den her type borgere, og det er også socialrådgiverne, der ser dem, når de har fået en straf, så på den måde er der også en sammenhæng i, at vi måske har mødt dem før. Det gør det bedre for borgere, og det vil gøre vores arbejde meget mere professionelt i et samlet sagsforløb. Der skal helt klart lyde en tak til vores eksterne personundersøgere, som igennem årene har løftet en rigtig flot opgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Lige før sæsonstart: Ligaspiller i Kolding er testet positiv for corona

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce