Annonce
Læserbrev

Integration

Læserbrev: På et netop afholdt byrådsmøde blev det drøftet at sende en renovering af Stengårdsvej-området i offentlig høring.

Debatten på byrådsmødet kom langt omkring, udover det rejste spørgsmål om at sende materialet til høring.

Af materialet fremgik, at der skal rives ned og flyttes rundt, samt at navnet på Stengårdsvej skal ændres til Stengårdsgade.

Ændringen af navnet symboliserer vel nok, at hvis det var så nemt at ændre på de ting, som bør ændres, så var der jo nok sket en ændring for år siden.

Selve planen indeholder blandt andet, at der skal ske en øget indsats for at få bestemte grupper i aktivering/arbejde.

Denne opgave, som er et væsentligt element i forhold til integrationen, løses jo ikke ved snak eller fine planer om forskønnelse af området.

Politiets målrettede indsats i området overfor kriminelle bander kan vi alle håbe på ikke bliver droslet ned, således at der bliver lagt afstand til, at unge i området ikke bliver draget af den eksisterende uorden.

En del af integrationen er jo netop, at der bliver taget afstand til den uorden, der står i vejen for en normal dansk kultur. Denne afstandtagen bør også være en naturlig del af forældrerollen i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Danmark For abonnenter

Svindlere bombarderer danskere: Lisa blev stresset, nervøs og er stadig utryg

Annonce