Annonce
Debat

Integration af flygtninge er godt for Danmark og Varde

Gunner Poulsen og Tine Toft fra SF påpeger, hvor godt integrationen går i Varde Kommune. PR-foto

Læserbrev: Varde Kommune skal ikke opbevare flygtninge, indtil de skal sendes hjem. Varde Kommune skal fortsætte det gode arbejde med at integrere flygtninge. Det er i alles interesse.

I Varde Kommune har flygtninge og indvandrere med ikke vestlig baggrund en beskæftigelsesfrekvens på 62 procent, og den er hurtigt stigende.

Kriminaliteten blandt flygtninge i Varde Kommune ligger på samme lave niveau som for alle andre.

Annonce

Flygtningenes børn i Varde Kommune klarer sig lige så godt i skolen og på de videregående uddannelser som resten af børnene.


Ideen om at have arbejdsduelige mennesker gående rundt, som ikke føler sig som en del af fællesskabet, kommer der ikke noget godt ud af. SF er modstandere af parallelsamfund og ønsker en aktiv integrationspolitik.

Uddrag af læserbrevet


Kort sagt viser det sig nu, at integration er en god forretning for Varde.

Dansk Folkeparti siger i deres præsentation i JV, at de vil gøre op med denne praksis. Men når integration lykkes, som det i høj grad gør her i kommunen, så bidrager flygtninge og indvandrere til at gøre samfundet bedre. Ideen om at have arbejdsduelige mennesker gående rundt, som ikke føler sig som en del af fællesskabet, kommer der ikke noget godt ud af. SF er modstandere af parallelsamfund og ønsker en aktiv integrationspolitik.

Integrationslovens formål er at sikre, at nyankomne udlændinge får mulighed for at udnytte deres evner og ressourcer med henblik på at blive selverhvervende og aktivt deltage i og bidrage til det danske samfund. Dette støttes heldigvis af Varde Kommunes beskæftigelsesplan, hvor et af fokusområderne er, at flygtninge og indvandrere hurtigst muligt bør integreres på arbejdsmarkedet.

Ledigheden i Varde Kommune er lav, men det betyder, at vi har en udfordring i at sikre virksomhederne den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce