Annonce
forside

Integrationsarbejde eller modarbejde ...

Læserbrev: Jeg blev ikke alene forundret men savner enhver forståelse for indholdet i "Husets" stort opsatte annonce i Ugeavisen i denne uge.

Hvordan kan man på en og samme gang påberåbe sig noget, der bare ligner integrationsarbejde, samtidig med at man helt åbenlyst går ind for og annoncerer med kønsdiskriminerende tiltag.

Hvis man vil have en "chance" for at blive frivillig cykelinstruktør, er det et krav, at man er kvinde ... Hvis man vil have en "chance" for at blive frivillig værkstedsmedarbejder, er det et krav, at man er mand - står der.

Jeg troede - måske helt naivt - at vi for længst var forbi den slags kønsdiskriminering i Danmark - oven i købet for offentlige penge. Det er da vist grænsende til at være ikke lovligt.

Samtidig med denne uacceptable leflen for ikke vestlig kønsopdelt kultur, ser jeg hele dette set up, som Huset har gang i - som et direkte modarbejde mod det integrationsarbejde andre instanser i kommunen forsøger sig med.

Det er bekymrende, hvis Gerda i Huset får frie hænder til den type kønsdiskriminerende annoncering og adfærd, der fastholder de tilrejsende i religiøst betinget kønsopdeling.

Til gengæld kan politikerne i Vejen Kommune nu skrive sig bag ørerne, at Husets økonomi må være helt i top, målt på at kunne afholde udgifter til halvsides avisannoncer - af ovennævnte karakter, samtidig med at man modtager offentligt tilskud på 250.000 kr./år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Kolding

Fynslund gør klar til LAN-party

Annonce