Annonce
Kolding

Integrationsspil: Arkitekten bag overvejer at udvikle og eksportere spillet

Kursister fra Dansk Flygtningehjælps Sprogskole "Job &S prog" hjalp med at udvikle dialogspillet "Ligheder & Forskelle". Foto: D-sign Tegnestuen/fotocollage i made this

D-sign Tegnestuen har færdigudviklet dialogspillet "Ligheder & Forskelle", som Kolding Kommunes Integrationspulje støttede med 97.000 kroner. Blandt andet videncentret Vifin i Vejle og Odense Kommune viser interesse for spillet.

Kolding: Anne Mette Rasmussen, der står bag D-sign Tegnestuen, fortæller, at spillet "Ligheder & Forskelle" nu er færdigudviklet for de 97.000 kroner, som hun sidste år fik fra Kolding Kommunes Integrationspulje. Lige nu overvejer hun, hvordan hun kommer videre.

Foreløbig er dialogspillet fremstillet i 20 eksemplarer.

- Jeg forærer de to lokale sprogskoler fem spil hver som tak for hjælpen med at udvikle spillet. De sidste ti spil vil jeg prøve at sælge til kommuner rundt i landet. Jeg har også ambitioner om eksport, for det vil være meget nemt at oversætte produktet til svensk eller tysk. Jeg går stille og roligt frem, for jeg har også min arkitekttegnestue, min primære virksomhed, som jeg skal koncentrere mig om. Her arbejder jeg med byrum, indretning og udstillinger, forklarer hun.

Videncentre Vifin i Vejle er interesseret i at arbejde videre med at digitalisere dialogspillet, og Odense Kommune vil gerne gå med en i en sparring, hvis udviklingen af spillet fortsætter. Også Kolding Kommune inviteres med i en eventuel videreudvikling.

- Design to innovate har opfordret til, at jeg søger projektmidler til at arbejde videre for, fortæller Anne Mette Rasmussen.

Integrationsspillet

Arkitekt Anne Mette Rasmussen fik sidste år 97.000 kroner fra Kolding Kommunes Integrationspulje til at udvikle brætspillet "Ligheder og forskelle".Spillet er et dialogredskab, der skal danne en fælles forståelse for kulturelle ligheder og forskelle. Målet er at fremme integration og øge deltagernes mulighed for at indgå på det danske arbejdsmarked.

Kategorierne er samfundsliv, arbejdsliv, familieliv og følelsesliv.

Grafiker Kamilla Asmussen fra firmaet 'i made this' har stået for spillets grafiske design.

20 spil

Det er undervisere og kursister fra Kolding Kommunes Sprogskole og Dansk Flygtningehjælps Sprogskole samt en gymnasieklasse fra Kolding Gymnasium, der har været med til at udvikle spillet.

- Det er gået over al forventning, og det har været spændende at få direkte kommentarer på spillet, som faktisk mere er et dialogredskab end et spil. De fleste af de flygtninge, der var med, kommer fra Syrien. Deres tilbagemeldinger gik blandt andet på, at de var glade for, at de ikke kun skulle høre, hvordan vi gør i Danmark, men også skulle fortælle om, hvad man gør i deres eget land. Det betød meget for dem og for mig, at man møder hinanden på en ligeværdig måde, så vi ikke kommer med løftede pegefingre, for så tror jeg ikke, at det lykkes, siger hun.

Underviserne bidrog blandt andet med spørgsmålet: Hvornår skal du møde på jobbet, hvis du får at vide, at du skal komme klokken 12?

- Det er spændende at få dialogen omkring det spørgmål, for der er en forskel. Etnisk danskere vil typisk møde op klokken fem minutter i 12 eller klokken 12, mens man i Syrien er vant til, at det betyder, at man måske godt kan møde kvarter over 12 eller klokken halv et, forklarer Anne Mette Rasmussen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Tidligere H&M-topchef i spidsen for hudplejekomet i Kolding: Sådan vil han sikre massiv vækst

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Bevaringsværdigt hus kan blive dit for 250.000 kroner: Se video fra hus, der har stået tomt i næsten 20 år

Aabenraa For abonnenter

Efter tre brud på ryggen: Kommune efterlader Kathrine uden indtægt

Esbjerg

Siemens og Facebook svigtede: Nu vil kommunen købe hårdtprøvede husejeres jord

Tønder

Bruger ikke vagter: Kommune har fravalgt sikkerhedsfolk til beskyttelse mod demente plejehjemsbeboere

Løvkvist: Formandsvalget forsvandt - nu er det en afstemning for eller imod Messerschmidt

Erhverv For abonnenter

Corona ramte salget af professionelt lyd- og lysudstyr hårdt: - I stedet for at fyre folk investerede vi i fremtiden

For abonnenter

Fynsk helikopter-fremtid pludselig usikker: Konkurrent klagede, og nu skal udbud gå om

Haderslev For abonnenter

Mike oplevede at blive ydmyget og tæsket af lærere på sin skole: Han husker stadig læreren, der brækkede hans arm på grund af et æbleskrog

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Kolding

Plejecenter får hård kritik efter tilsynsbesøg: Nu skal 17 krav opfyldes

Billund For abonnenter

Tvillingegraviditet fik Nanna på andre tanker: - Jeg vil være der for mine børn, mens de er små

Varde

Danmarks bedste yver: Læs historien om, hvor meget dyr kan give til dit køleskab, hvis de har det godt

Annonce