Annonce
Varde

Intentionen bag Bødkerhus-anbefalingen var at udskyde ny skolestruktur

Magnus Dahlmann udgør sammen med Christian Anneberg og Jens Bach Mortensen Bødkerhus-gruppen, der i det skjulte har arbejdet for at standse beslutningen om en ny skolestruktur. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Bødkerhus-gruppen vil have landdistriktsudvikling, bosætning- og vækstpolitik med i en samlet reform om ny skolestruktur.

Kommunen: Der er sagt, regnet, ment og påstået meget i forbindelse med den til tider følelsesladede debat om en ny skole- og børnehavestruktur i Varde Kommune. Og især det følelsesladede gjorde stort indtryk på Magnus Dahlmann fra Ansager, da han deltog i det første, store borgermøde i Helle Hallen.

- Jeg var bange efter mødet i Helle Hallen. Da opdagede vi, at det var et godt momentum og interesse fra bekymrede byer, siger Magnus Dahlmann.

For debatten om skoler og børnehaver handler lige så meget om byens ve og vel i fremtiden. Og frygten. Det blev startskuddet til Bødkerhus-anbefalingen, som er sendt til samtlige byrådsmedlemmer.

- Vi mener, vi er meningsdannere, der gerne vil det her, siger Magnus Dahlmann, der sammen med de to erhvervsfolk Christian Anneberg og Jens Bach Mortensen udgør Bødkerhus-gruppen.

Men hvorfor stiller i ikke selv op til byrådet i stedet for at påvirke byrådet bag lukkede døre?

- Det har vi ingen interesse i. Men kan vi finde en måde på at lave en landdistriktspolitik, så skal det gøres, siger Magnus Dahlmann.

Annonce

Helhed

En landdistriktspolitik som indeholder både skole- og børnehavestruktur, udviklingsplaner, bosætningspolitik og vækstpolitik. At se hver landsby i en helhed og i en sammenhæng med nabobyerne.

Det nytter eksempelvis ikke at bruge mange penge og ressourcer på at få børnefamilierne til at slå sig ned i en landsby for få år senere at lukke byens skole.

Så derfor ser Bødkerhus-gruppen helst, at beslutningen om en ny børnehave- og skolestruktur bliver udsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Til slut fik AaB alligevel det straffespark, der skulle til for at slå SønderjyskE

Annonce