Annonce
Sport

Inter og Roma deler i målløst topopgør

Alessandro Garofalo/Reuters
Hverken Inter eller Roma scorede, da de to italienske tophold fredag mødte hinanden i Serie A.

Det blev til et point til hver, da Inter og Roma fredag mødte hinanden i den bedste italienske fodboldrække, Serie A.

De to tophold spillede 0-0, hvilket betyder, at Inter på tabellens førsteplads har 38 point, mens Roma på fjerdepladsen har 29.

Dermed kan Juventus, der er to point efter Inter, lørdag generobre førstepladsen, som holdet mistede søndag, når Cristiano Ronaldo og co. møder Lazio.

Optakten til kampen mellem Inter og Roma har handlet om meget andet end fodbold.

På torsdagens forside af Corriere dello Sport havde den italienske sportsavis sat et billede på af Inters Romelu Lukaku og Romas Chris Smalling under overskriften "Black Friday".

Det fik flere italienske klubber til at tage afstand fra avisen, der af flere blev beskyldt for diskrimination.

I artiklen blev de to spillere rost for deres kamp mod racisme, men det var der på grund af den kontroversielle forside ikke mange, der hæftede sig ved.

Så sent som i sidste uge skrev samtlige Serie A-klubber i et åbent brev, at de har gjort alt for lidt for at bekæmpe racisme i italiensk fodbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Esbjerg

Gasolin-guitarist udstiller i Esbjerg

Annonce