Annonce
Sønderborg

Interessen for bygningspuljen langt større end nogen havde forventet

Direktør Peter Rathje. Arkivfoto: Claus Thorsted

Peter Rathje, adm. direktør for ProjectZero svarer på Per-Bjørn Groves kritik af ansøgning af midler fra Energipuljen:

Jeg er ked af at høre om din frustration med køer og lange ventetider på at komme ind på Energistyrelsens ansøgningsside.

Det er Folketinget, som i efteråret 2020 har besluttet at uddele 2,6 mia. kr. som tilskud til energirenovering af ejerboliger samt konvertering af varmekilder (til varmepumper) frem til 2026.

Midlerne skal styrke renoveringsindsatserne, som er nødvendige for at realisere Folketingets klimamålsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030. Rammesætningen er særdeles positiv og bakker også op om byrådets ProjectZero-vision.

Sønderborgs ProjectZero er sat i verden for at demonstrere, hvorledes et helt område kan blive CO2-neutralt samt i samarbejde, planlægge, koordinere og inspirere borgere og virksomheder til de nødvendige handlinger.

Erfaringsmæssigt er tilskud og fradrag nødvendige og motiverende virkemidler, og derfor bakker ProjectZero også op om Folketingets Bygningspulje, bl.a. ved at sikre at interesserede boligejere har kendskab til midlerne og får den vejledning, de behøver for at kunne søge Bygningspuljen.

Dine nedenstående tal viser desværre, at interessen for midlerne har været langt større end nogen havde forventet, og at Energistyrelsens systemer har haft svært ved at følge med. Dette ligger udenfor ProjectZeros råderum, men må forventes at påvirke Energistyrelsens udformning af de kommende puljer både i 2021 og fremover.

Jeg håber, at det lykkes dig at komme igennem inden årets første pulje lukker. Hvis ikke, så kommer der nye puljer senere i år og ligeledes er håndværkerfradraget bestemt en mulighed, som du bør overveje når du, som de mange andre boligejere vil energirenovere din bolig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Casper møder flere sure kunder, når han kommer og fikser strømmen: Tonen er blevet mere hidsig og aggressiv

Erhverv For abonnenter

Esbjergs sidste kvotekonge skovler penge: Har tjent mere end en kvart milliard kroner de sidste ti år, men nu truer Brexit

Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

KIF Kolding For abonnenter

Se analysevideo: Kaloriefyldt KIF Kolding-sejr over skuffende SønderjyskE

Annonce