Annonce
Tønder

Interesserede har budt ind på tomme værtshuse

Det er efterhånden et par år siden Ølstuen på Strucksallé sidst var i drift, men flere har på det seneste luftet interesse for at genåbne værtshuset. Nu er ejeren, Holbæk-firmaet NCI Ejendomme, gået på Facebook i jagten på en ny forpagter. Foto: Niklas Majgaard
Mens Ølstuen på Strucksallé har stået tom i efterhånden et par år, så oplever stedets ejer en spirende interesse for at få værtshuset åbnet igen. Samtidigt har flere budt ind på byens andet værtshus, som aktuelt mangler en forpagter: Carl Skoma'r i Østergade. Her er der dog endnu ikke lukket en aftale.

TØNDER: Det er efterhånden ved at være godt to år siden den hidtil sidste øl blev drukket på Ølstuen på Strucks Allé. Men måske er der snart igen øl og billard igen - det er i hvert fald håbet fra udlejer Henrik Larsen og Holbæk-firmaet NCI Ejendomme A/S, som ejer bygningen.

Flere har i den senere tid henvendt sig til NCI Ejendomme og spurgt, om Ølstuen ikke kunne genåbnes - og med den friske interesse i baghånden lavede NCI Ejendomme et opslag på Facebook. Her søger man en forpagter, og umiddelbart mener Henrik Larsen, at interessen er der.

- Den eksisterende lejer af Ølstuen opsagde sit lejemål i forbindelse med handlen, og vi har siden arbejdet på et par forskellige projekter til stedet. Nu blev vi så spurgt af gamle stamgæster, om det ikke var sådan, at det kunne åbnes op igen - og derfor leder vi efter en ny lejer eller forpagter. Tanken er i hvert fald, at genåbne det i den samme stil og ånd som i gamle dage, så det skal være med billardstue og så videre, forklarer han.

Umiddelbart har et par interesserede meldt sig på banen.

- Der har været enkelte interesserede, som er i gang med at undersøge nogle muligheder. Det skal selvfølgelig være en der kan få en bevilling til den. Der er kontakt til en del af de gamle gæster, og der er bestemt nogle der savner den fra gammel tid, fortæller Henrik Larsen.

Annonce

Fin interesse for Carl Skoma'r

I den anden ende af Tønder er der også interesse omkring at genåbne et værtshus, men indtil videre er der ikke lukket nogen aftale mellem fynske Jackpotgroup og en ny forpagter af Carl Skoma'r i Østergade. Men det fynske firma arbejder på sagen, forklarer Rune Tolstrup fra Jackpotgroup.

- Vi leder fortsat efter den rette kandidat. Jeg synes at interessen har været okay, men vores udfordring er, at der spørges ind til de seneste regnskaber - og dem har vi ikke. Det har den tidligere forpagter. Men jeg ved at Carl Skoma'r har gode tal for spil. Den koster 12.000 i måneden at forpagte, og der er 6-7.000 kroner i indtægt alene på spilleautomaterne hver måned. Spil er momsfrie, så du er nede i 200 kroner om dagen i husleje - og så skal der ikke sælges meget, før de penge er hjemme.

Men selvom en ny forpagter endnu ikke står bag bardisken på Carl Skoma'r, så er Rune Tolstrup fortrøstningsfuld.

- Ligemeget hvad, så skal den være oppe at køre inden Tønder Festival. Det er ikke nogen hemmelighed. I det hele taget har vi fuldt fokus på det sønderjyske område lige nu, for vi får også snart et værtshus på hånden i Nordborg, så der sker en del i firmaet lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce