Annonce
Sønderborg

International beachvolley tour kommer til Sønderborg i august

Idrætshøjskoleni Sønderborg har tidligerelagt baner til beachvolley-stævner. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den internationale beachvolley tour, FIVB World Tour, kommer for første gang nogensinde til Danmark, når Idrætshøjskolen Sønderborg den 20.-22. august byder nogle af verdens bedste beachvolleyspillere velkommen.

Sønderborg: JydskeVestkysten skrev i februar, at den internationale beachvolley tour, FIVB World Tour, for første gang nogensinde kommer til Danmark, når Idrætshøjskolen Sønderborg lægger beachvolleybaner til touren. Nu er der sat dato på eventet, som bliver fra torsdag den 20. august til lørdag den 22. august. - I Volleyball Danmark har vi længe ønsket os at kunne bringe World Touren til Danmark, så da Idrætshøjskolen Sønderborg kontaktede os med idéen om at afvikle en World Tour-turnering hos dem i Sønderborg, var det naturligvis noget, vi gerne ville støtte op omkring, siger Mads Olsen, der er formand for Volleyball Danmark. Idrætshøjskolen Sønderborg er arrangører af turneringen til stor glæde for skolens forstander, Michael Willemar: - Vi har det perfekte sted, og geografien er oplagt. Vi skulle selvfølgelig være de første i Danmark, der gør det. Vi kommer til at sætte byen på det sportslige landkort, siger han.

Mange danskere kender nok beachvolley fra stranden som en hyggesport, men på World Touren er det benhård konkurrence og topatleter, der dyster om store præmiepenge - det bliver fedt at vise dét aspekt af sporten frem til et bredt publikum.

Peter Morsing, sportskonsulent i Volleyball Danmark

Hos Idrætshøjskolen i Sønderborg er der til daglig seks baner, som til turneringen bliver lavet om til to kampbaner og to opvarmningsbaner. Turneringen er en 2-stjernet turnering for herrer, hvor præmiesummen samlet er 20.000 euro. Der kommer til at være plads til 16 hold i kvalifikationsturneringen, der spilles den 20. august. Og 16 hold i hovedturneringen, der afvikles den 21. og 22. august. - Mange danskere kender nok beachvolley fra stranden som en hyggesport, men på World Touren er det benhård konkurrence og topatleter, der dyster om store præmiepenge - det bliver fedt at vise dét aspekt af sporten frem til et bredt publikum, siger Peter Morsing, der er sportskonsulent i Volleyball Danmark. FIVBs World Tour afvikles hele året rundt med mange forskellige turneringer i hele verden. Et World Tour-stævne rangeres med 1-5 stjerner, hvor 5-stjernet giver flest ranglistepoint og har størst præmiesum. Turneringen i Sønderborg er en 2-stjernet turnering, hvor der er 400 ranglistepoint og 4000 euro på højkant til vinderne.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce