Annonce
Sønderborg

International kunstner med udgangspunkt i Gråsten

Morten Lassen fylder 4. juni 50 år. Foto: Søren Solkær

Morten Lassen voksede op og blev spottet af to lærere på amtsgymnasiet i Sønderborg. Nu udstiller han i London, New York og Sidney.

Gråsten: Den danske kunstner og designer Morten Lassen fylder mandag 4. juni 50 år. Under hans opvækst i Gråsten var tegneblokken altid inden for rækkevidde. På Amtsgymnasiet i Sønderborg spottede to lærere hans talent og hjalp ham for alvor i gang med sin kunstneriske udvikling. Lassen er uddannet lærer fra Blaagaard Seminarium med linjefag i billedkunst og idræt, men nåede ikke at undervise, førend han kastede sig fuldtids over malerkunsten.

Morten Lassen har opnået international anerkendelse gennem utallige soloudstillinger og kunstmesser i verdens metropoler, herunder Sydney, New York, Singapore, London og Stockholm. Derfor er det primært internationale kunstsamlere, som har aftaget Morten Lassens værker gennem de godt 25 år, han har været fuldtidskunstner. Lassen arbejder med olie og spraymaling på store lærreder samt på papir. Derudover designer han funktionelt dansk design og står bl.a. bag Ripple vasen, som Interflora forhandler eksklusivt i Danmark.

Morten Lassen, der er inspireret af Asger Jorn og Per Kirkeby, maler abstrakt ekspressionisme og er særligt optaget af sammenstødet mellem den organiske verden og den digitale verden.

Morten Lassen

- Født 4. juni 1968 i Gråsten og bor i dag i Munkerup ved Dronningmølle.- Gift med Camilla Sieverts og far til Oskar, Jasmin og Fiona.- Uddannet lærer fra Blaagaard Seminarium med hovedfag i billedkunst og idræt.- Har boet i Sydney og Melbourne ad flere omgange med sin hustru og børn og flyttedepermanent tilbage til Danmark i 2013.- Har værksted i den gamle fægtesal ved Kronborg Byen, Helsingør.- Udgav i 2017 bogen WORKS om sine værker med forord af fotograf Søren Solkær.

Karrieren kickstartede

Karrieren kickstartede for alvor efter et tilfældigt møde med den australske gallerist Ralph Hobbs, der havde fundet vej til den lille bjergby i Provence, hvor familien Lassen ejer et hus og ferierer hvert år.

- Høflig smalltalk blev fulgt op af seriøs samtale om kunst - og tre måneder senere blev jeg inviteret til at arbejde som "artist in residence" på en af Australiens mest velrenommerede skoler, Sydney Grammar School. Under mit ophold kom jeg i kontakt med Sydneys topgalleri, Tim Olsen Gallery, og fra da af gik det stærkt, fortæller Morten Lassen i en pressemeddelelse.

- Selv om klokken lige om lidt siger 50 år, så prøver jeg at bibeholde mit ungdommelige sind og holde min kreative gryde i kog hele tiden. Der dukker altid nye spændende idéer op, som jeg må afprøve. Både hvad angår billedkunsten og designudvikling, siger Morten Lassen. I år udstiller han bl.a. solo på Rebecca Hossack Gallery i London i juni. Derudover deltager han gennem Rebecca Hossack Gallery på kunstmessen Art Hamptons i New York i juli samt en række andre internationale kunstmesser i Miami, L.A., New York og Toronto i løbet af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce