Annonce
Esbjerg

International opmærksomhed til Kellermensch

Kellermensch har fået sin nye single "Nothing" spillet i både dansk og engelsk radio. Arkivfoto: Annett Bruhn

Esbjerg: Når der er nyt fra det esbjergensiske rockband Kellermensch, går det sjældent ubemærket hen, hverken i hjembyen, nationalt eller i udlandet.

I fredags sendte Kellermensch en ny single med titlen "Nothing" på gaden, og den for bandet lidt usædvanlige ballade om tab og håb har allerede fået godt med airplay i radioen på både P4 og P6 beat, og de nye toner er også nået til England.

Søndag den 26. januar blev den nye single "Nothing" udnævnt til "Track of the Week" (ugens nummer, red.) af den prominente britiske radiovært, Daniel P. Carter, i programmet ”Radio 1’s Rock Show” på BBC Radio 1.

I forbindelse med præsentation af sangen udtrykte Carter blandt andet, at han håbede, at sangen leder til et snarligt nyt album fra det danske band, som han har haft en forkærlighed for siden debutalbummet i 2009.

I 2010 var Kellermensch på besøg i det legendariske studie Maida Vale, hvor vestjyderne opførte en session for netop Radio 1's rockshow på BBC Radio. /jeo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce