Annonce
Esbjerg

International rute genåbner fra Esbjerg Lufthavn

Ruten mellem Esbjerg og Aberdeen genåbner mandag den 20. juli. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen
Fra mandag vender ruten Aberdeen-Esbjerg tilbage til Esbjerg Lufthavn efter coronanedlukningen. Dermed vender et stykke af hverdagen tilbage, selvom nedgangen fortsat er tydelig at mærke.

ESBJERG: Fra på mandag kan du igen flyve fra Esbjerg Lufthavn til skotsk kuperet og åbent landskab, kystklipper, og hvad den skotske by Aberdeen nu ellers byder på.

Selskabet Loganair genåbner nemlig ruten fra Aberdeen til Esbjerg fra mandag den 20. juli med tre ugentlige afgange mandage, onsdage og fredag. Ruten har ellers ligget stille, siden coronapandemien brød ud med lukkede grænser til følge.

Dermed er Esbjerg Lufthavn på vej tilbage mod normalen, da også ruten mellem Stavanger og Esbjerg er på vingerne igen. Under hele coronanedlukningerne har lufthavnen fortsat betjent helikoptertrafikken til og fra Nordsøen.

Annonce

- Vi har haft en nedgang, men vi er heldigere stillet end andre lufthavne, fordi vi understøtter vindmølle- og boreplatforme, siger Claus Schandorf, der er driftsleder i Esbjerg Lufthavn.

Alle er tilbage på arbejde

Genåbningen af ruten mellem Aberdeen og Esbjerg kommer ikke til at betyde noget i forhold til lufthavnens cirka 70 medarbejdere, da alle mand allerede er tilbage på arbejdet efter nedlukningen, fortæller Claus Schandorf.


Vi har haft en nedgang, men vi er heldigere stillet end andre lufthavne, fordi vi understøtter vindmølle- og boreplatforme.

Claus Schandorf, driftsleder i Esbjerg Lufthavn


Nedlukningen kan dog stadig tydeligt mærkes, men hvor lang tid der går, inden man er tilbage på samme niveau, som før coronakrisen startede, er ifølge Claus Schandorf svært at spå om.

- Det kommer meget an på, hvor rejselystne folk er, og det handler også lidt om, hvad der sker rundt omkring i verden, siger han.

I øjeblikket er Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø i Esbjerg Kommune, fungerende lufthavnschef, men han var ikke til at træffe på grund af ferie. Fra den 1. august starter Susanne Kruse Sørensen som ny lufthavnschef, efter at John Nielsen i februar fratrådte, da han blev headhuntet til et direktørjob hos Air Greenland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce