Annonce
Esbjerg

International skakturnering i Esbjerg i efterårsferien

En tidligere Esbjerg-spilller, international mester Jens Ove Fries Nielsen, er med i turneringen i efterårsferien. Privatfoto

I weekenden dem 18.-20. oktober spilles der igen international skak i Esbjerg. Turneringen spilles på Rybners HTX og begynder fredag klokken 18.

Esbjerg Skakforening står for arrangementet, som er åben for alle interesserede tilskuere. I turneringen deltager flere stærke spillere, blandt andre stormester og tidligere seniorverdensmester, Jens Kristiansen, samt flere internationale mestre, blandt andre tyske Jonathan Carlstadt samt den tidligere Esbjerg-spiller Jens Ove Fries Nielsen.

Allerede torsdag aften fra klokken 17 er der mulighed for at møde Jens Kristiansen, da han på Rybners HTX vil kommentere partier fra en af årets stærkeste opens, der netop nu spilles på Isle of Man. I denne turnering deltager blandt andre den norske verdensmester Magnus Carlsen. Der er også gratis adgang til dette arrangement, oplyser Torsten Lindestrøm fra Esbjerg Skakforening. /STOK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce