Annonce
Haderslev

International stjerne gæster efterårets litteraturfestival i Haderslev

Den svenske krimiforfatter Håkan Nesser kan opleves i samtale med tidligere bibliotekschef Per Månson i Kulturhuset Bispen 18. september. PR Foto

Haderslev: Den svenske krimiforfatter Håkan Nesser kan opleves i samtale med tidligere bibliotekschef Per Månson onsdag 18. september kl. 19 på Kulturhuset Bispen, når litteraturfestivalen OrdFraNord turnerer i grænselandet.

OrdFraNord er en litteraturfest i det dansk-tyske grænseland. Her er der litterære arrangementer med nordiske forfattere på biblioteker nord og syd for grænsen.

I år får OrdFraNord besøg af islandske Jón Kalman Stefánsson, danske Kim Leine og Dorthe Nors samt svenske Håkan Nesser.

Annonce

Velskrevet spænding

Nesser er blevet kaldt Nordens mest velskrivende spændingsforfatter, men ofte skriver han romaner i feltet mellem roman og spænding med sin helt egen livsfilosofi og humor.

I hans seneste bog "De venstrehåndedes forening" lader Nesser sine to gamle krimihelte, Van Veeteren fra Maardam og Gunnar Barbarotti fra Kymlinge, mødes for første og måske eneste gang. Det er der kommet en spændende roman ud af.

Nesser har skrevet ti bøger i serien om Van Veeteren og seks om Gunnar Barbarotti, og da det lader til, at der er god kemi imellem de to efterforskere, kan man håbe på, at der kom en anden sag, hvor de kunne mødes igen.

Billetter købes online hos biblioteket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce