Annonce
Esbjerg

International trafikgigant overtager Esbjergs trafiklys

Arkivfoto: Bent Christensen
Trafikteknologi-koncernen Swarco har fået grønt lys til at overtage driften af Esbjergs signalanlæg frem til 2023.
Annonce

Esbjerg Kommune: Drift og vedligehold af de kommunale trafiklys har i en årrække været Syd Energis opgave, men nu træder en ny operatør til.

Energiselskabet, der sidste år fusionerede med Eniig og skiftede navn til Norlys, har nemlig solgt sin gadelysforretning til den nordjyske elinstallatørforretning Michael Wulff A/S. Norlys’ igangværende aftaler omkring signalanlæg i Esbjerg Kommune overgår i den forbindelse til den internationale trafikteknologikoncern Swarco, som bliver underleverandør til Michael Wulff.

Swarco har hovedkontor i Østrig, mens virksomhedens danske afdeling har base i Skovlunde.

- Swarco driver allerede tilsvarende kontrakter i fire sønderjyske kommuner. Med Esbjerg-aftalen på plads kan alle igangværende aftaler fortsætte i et stærkt setup. Vi er glade for, at kommunerne har samarbejdet om at finde gode løsninger for alle parter, siger driftsdirektør i Norlys Jesper Barslund i en pressemeddelelse.

ITS i Esbjerg Kommune

I alt syv knudepunkter i Esbjerg, Ribe og Bramming er udpeget til intelligente opgraderinger for samlet otte millioner kroner i de kommende år.

I Esbjerg er det blandt andet Stormgade, Storegade, Frodesgade og Strandby Kirkevej, der står til en opgradering. I Ribe er udpeget Rosen Allé, hvor særligt de to signalanlæg ved Tangevej og Seminarievej giver udfordringer. I Bramming vil man kigge på viadukten med de to kryds ved Storegade/Nørregade og Mulvadvej.

Annonce

Millionkontrakt

Syd Energi overtog opgaven med drift og vedligehold af Esbjerg Kommunes trafiklys i sommeren 2017, og arbejdskontrakten, der har en samlet værdi på over 11 millioner kroner, løber som udgangspunkt til 2023. Der er dog mulighed for to års forlængelse.

Arbejdsopgaverne, som Swarco nu overtager, omfatter i hovedtræk vagtordning, beredskab og fejlmelding, administrative ydelser, afhjælpning af fejl og ét årligt hovedeftersyn af anlæggene.

I 2017 besluttede et politisk flertal i Esbjerg Byråd at sende millioner efter flere intelligente trafiksystemer (ITS) for at få trafikken til at glide lettere. Derfor bliver flere af de centrale færdselsårer opgraderet i de kommende år. Det omfatter også trafiklysene, der flere steder skiftes ud med en mere moderne version, hvor lysene kan tilpasses trafikkens tæthed og bilernes fart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce