Annonce
Tønder

Internationale gæster gør gode gerninger på Rømø

Flere internationale gæster er for tiden på Work Camp på Rømø, hvor der blandt andet samles skrald på strandene. Arkivfoto: Emma Kirstine Kejser.
Frem til den 15. august er ti internationale gæster fra hele Europa samlet på Work Camp på Rømø, hvor de både skal inspireres og hjælpe lokalt.
Annonce

RØMØ: Hvis man besøger Rømø denne sommer, vil man formentlig støde på væsentligt flere danske stemmer og færre af de udenlandske end vanligt. Det betyder dog ikke, at der anno 2020 intet internationalt snit er over området.

Ti internationale deltagere fra forskellige steder i Europa er nemlig fra den 1. til den 15. august samlet til det, der går under betegnelsen Work Camp.

Et koncept, som Mellemfolkeligt Samvirke i sin tid har været med til at sætte i søen.

- Work Camp handler om at gøre en forskel i lokalsamfund. Deltagerne arbejder som frivillige omkring lokale projekter, og man lærer noget om både kultur og mennesker. Eksempelvis kan man arbejde med naturbeskyttelse på Work Camp, og på Rømø samles der blandt andet skrald fra strandene, siger Majken Kiaby, der er Work Camp-koordinator hos Mellemfolkeligt Samvirke.

Annonce

Et godt sted

Under normale omstændigheder skulle der have været afholdt 17 forskellige Work Camps rundt omkring i Danmark. På grund af corona bliver det i år kun fire.


Rømø er som lokation et godt sted at arbejde med naturbevarelse. Mange af deltagerne er også aktive inden for lignende projekter i forvejen.

Majken Kiaby, Work Camp-koordinator Mellemfolkeligt Samvirke


Der er dog ifølge Majken Kiaby en god grund til, at Rømø stadig er med på listen.

- Rømø er som lokation et godt sted at arbejde med naturbevarelse. Mange af deltagerne er også aktive inden for lignende projekter i forvejen, og blandt årets deltagere er der mange, der går op i naturbevarelse, fortæller hun.

I alt er 93 lande med i Work Camp-konceptet, der dermed byder på camps rundt omkring i hele verden.

- Her udveksler de forskellige lande så frivillige med hinanden. De ti deltagere på Rømø i år har vi fået fra vores partnere fra andre lande, og ansøgerne har sendt en motiveret begrundelse for, hvorfor de gerne ville afsted, forklarer Majken Kiaby.

Annonce

Inspiration

Under den halve måneds ophold på Rømø prøver de ti deltagere kræfter med mange forskellige former for lokale frivillige indsater.

Målet går dog langt længere ud end blot de 14 dage, lyder det fra Mellemfolkeligt Samvirke.

- Vi håber, at man får en fed oplevelse og får venner på tværs af landegrænser. Man får en interesse for det frivillige arbejde, og man knytter bånd, der også holder efter opholdet. Måske det også kan inspirere folk til at rejse videre ud i verden efterfølgende, håber Majken Kiaby.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce