Annonce
Billund

Internationale madlavningsaftner er et hit

Internationale borgere fra Indien, Italien og Kina vil gerne lave mad og lære fra sig på BillundSkolen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Billund Kommune: I efteråret har to indiske kvinder to gange inviteret til indisk madlavning, og det har været så stor en succes, at tiltaget fortsætter til næste år, hvor andre nationaliteter tager teten. For eksempel vil to italienske kvinder invitere til at lave suppe og brød til januar, og også kinesere har bedt om at stå for en madlavningsaften.

Tiltaget hedder Cook & Talk og er stablet på benene af bosætningskoordinator Marianne Thomsen - det er dog ikke hende, der står for maden, men derimod kvinder, der gerne vil lære fra sig, når det kommer til deres eget lands mad.

- Der er plads til 25 personer i skolekøkkenet på BillundSkolen, og de pladser er blevet solgt, siger Marianne Thomsen, der har oplevet, at de indiske kvinder har fået et boost af at lave mad - og dertil har der blandt de tilmeldte også været danskere, der ikke før er set i det internationale miljø.

- Det betyder, at der er noget, der rykker. Der etableres nye relationer og bekendtskaber mellem det danske og internationale, og det er det, det hele handler om, siger Marianne Thomsen, der over 2018 og 2019 har oplevet, at flere indere kommer til Billund for at arbejde. Der er nemlig efterspørgsel efter deres IT-kompetencer.

Hun ser gerne, at initiativet breder sig til andre byer.

I Billund afholdes Cook & Talk hver 6. uge, og næste gang bliver tirsdag den 14. januar fra klokken 17.30 til 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce