Annonce
Billund

Internationale madlavningsaftner er et hit

Internationale borgere fra Indien, Italien og Kina vil gerne lave mad og lære fra sig på BillundSkolen. Arkivfoto: Chresten Bergh

Billund Kommune: I efteråret har to indiske kvinder to gange inviteret til indisk madlavning, og det har været så stor en succes, at tiltaget fortsætter til næste år, hvor andre nationaliteter tager teten. For eksempel vil to italienske kvinder invitere til at lave suppe og brød til januar, og også kinesere har bedt om at stå for en madlavningsaften.

Tiltaget hedder Cook & Talk og er stablet på benene af bosætningskoordinator Marianne Thomsen - det er dog ikke hende, der står for maden, men derimod kvinder, der gerne vil lære fra sig, når det kommer til deres eget lands mad.

- Der er plads til 25 personer i skolekøkkenet på BillundSkolen, og de pladser er blevet solgt, siger Marianne Thomsen, der har oplevet, at de indiske kvinder har fået et boost af at lave mad - og dertil har der blandt de tilmeldte også været danskere, der ikke før er set i det internationale miljø.

- Det betyder, at der er noget, der rykker. Der etableres nye relationer og bekendtskaber mellem det danske og internationale, og det er det, det hele handler om, siger Marianne Thomsen, der over 2018 og 2019 har oplevet, at flere indere kommer til Billund for at arbejde. Der er nemlig efterspørgsel efter deres IT-kompetencer.

Hun ser gerne, at initiativet breder sig til andre byer.

I Billund afholdes Cook & Talk hver 6. uge, og næste gang bliver tirsdag den 14. januar fra klokken 17.30 til 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Haderslev

Klosterkirkegården mister toppen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce