Annonce
Sydjylland

Internationalt politisamarbejde fører til stort fald i speciel type tyveri fra lastbiler

Det er Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg, der sammen med Rigspolitiet har stået for den danske del af indsatsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Annonce

Politi: Et fald fra 234 sager i Danmark i 2017 til 44 sager i 2019 er ifølge politiet resultatet af et internationalt samarbejde under navnet Project Cargo.

Det drejer sig om såkaldte kighulstyverier mod lastbiler, hvor organiserede kriminelle skærer huller i lastbilernes presenning, når disse holder på rastepladser for natten. Derved kan tyvene se varerne og stjæle godset efterfølgende.

I 2020 har der hidtil blot været 12 sager i Danmark, og æren for den gode udvikling giver politiet til det internationale samarbejde, som Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg og Rigspolitiet har haft sammen med en række europæiske lande samt brancheorganisationen Tapa Emea siden 2018.

Især det polske politi har været meget involveret for at gøre en indsats mod en gruppe meget aktive polske gerningsmænd.

Ifølge politiet løb de økonomiske konsekvenser for denne slags tyverier op i otte milliarder kroner i hele Europa i 2017. Dengang var der 234 sager i Danmark, mens der året efter var 105 sager. Sidste år var 44, og i år har der foreløbig været 12.

Selve Project Cargo afsluttes i år, men der arbejdes ifølge politiet på, at det internationale samarbejde kan fortsætte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

SDU tilknytter skotsk professor

Debat

Vi skal sikre det frie ord meget bedre

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Sønderborg

Privatskole vil udvide for 53 millioner - men det bliver uden kommunale kroner i garanti

Team Esbjerg For abonnenter

Norske Team Esbjerg-spillere i drillehumør: Vi håber ikke, at Jesper bliver alt for ked af det

Regionalt

Trods fald flere steder: Syv ud af ti kommuner i landsdelen er stadig over kritisk coronagrænse

Annonce