Annonce
Nordtyskland

Internettet eksploderer: Købmand forarger med lumre tilbud om fantastisk sex

Til højre står købmand Hans Wilhelm Fick med en medarbejder, der har det kække slogan på ryggen. Screenshot: Victoria Lippmann.

BUSDORF: I landsbyen Busdorf ved Slesvig driver Hans Wilhelm Fick en filial af købmandskæden Edeka. Det kunne han formentlig have gjort livet igennem i al ubemærkethed. For nok betyder Fick oversat til dansk ”knald” i dette ords seksuelle betydning. Men i Tyskland er det ekstremt dårlig stil at gøre grin med folks efternavne. Der er ganske enkelt for mange mærkelige af slagsen. Således hedder for eksempel en nordtysk aldelsfamilie von Fleischbein – von Kødben.

Men Hans Wilhelm Fick besluttede at tilgå sit navn offensivt. Han forsynede de ansatte med t-shirts med budskabet ”der beste Fick im Norden – Nordens bedste knald”.

Og så eksploderede internettet. Billeder og videoer af købmandens usædvanlige tilbud til kunderne væltede ud på de sociale platforme, hvor der både var forargelse og morskab. Stort set alle landsdækkende medier har efterfølgende berettet om sagen.

Annonce

Postyret har også betyder nye varer på hylderne. Nu kan kunderne nemlig også købe de t-shirts, der alt efter synsvinkel er berømte eller berygtede i hele Tyskland. Trøjerne bliver revet væk sammen med indkøbsposer med samme kække budskab.

Forargelsen mærker familien Fick primært fra andre steder i Tyskland.

- Lokalt ved man jo godt, at familien Fick har drevet købmandsbutik i Busdorf siden 1894. Vi er fjerde generation, forklarer Hans Wilhelm Ficks hustru, Nicole Fick, til Schleswiger Nachrichten.

Hun valgte bevidst navnet til, da de to blev gift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce