Annoncørbetalt indhold

Internettet er en af verdens største energiforbrugere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Internettet er en af verdens største forbrugere af energi, faktisk den 6. største i sammenligning med verdens lande. Vi bruger internettet mere og mere og flere og flere får adgang til det verden over, udfordringen er bare at de færreste er klar over at internettet spiller en stor rolle i at skabe en bæredygtig fremtid.


Annonce

Du tænker helt sikker ikke over at hver gang du streamer en film på Netflix el. klikker dig ind på en nyhedsartikel på DR.dk, så forbruges der energi, el, strøm. Det er langt fra energi-frit el. energi-let at opbevare og tilgængeliggøre data via internettet, og det er en af de helt store grunde til at det på verdensplan og i din husstand er en stor energisluger.


Hvor meget strøm forbruger internettet?

Internettet forbruger meget strøm. Sammenligner man internettets energiforbrug med verdens lande, så kommer internettet ind på en 6. plads (afhængig af kilden) over største energiforbrugere.


Hvorfor forurener internettet?

Det der ligger bag internettet store energiforbrug og derved forurening er i høj grad datacentre, der bruger store mængder strøm til at holde servere med alverdens data på kørende. Derudover er selv transporten af dataen ud til brugeren også meget energikrævende.


Generelt er mange datacentre ret energioptimeret, da strømforbrug er en stor omkostning for de virksomheder der driver datacentre. Men man kan udnytte blandt andet overskudsvarme fra datacentre til at opvarme husstande, det kræver bare politisk involvering der infrastrukturen til at distribuere denne varme skal grundlægges.


Udover politiske tiltag som det nævnt herover, er det op til virksomheder og brugere at tage stilling til deres brug af internettet. Virksomheder kan eksempelvis vælge at hoste deres hjemmesider miljøvenligt og implementere bæredygtigt design på deres hjemmesider.


Hvad kan jeg gøre som privatperson?

Privatpersoner som dig og mig kan tænke over hvilke hjemmesider vi besøger, klikke mindre rundt på sociale medier og nyhedsmedier og streame mindre.


En af de ting der er blevet særligt store over de seneste år er streaming og hvert sekund der streames er energiforbrug. I den sammenhæng kan du vælge ikke at streame noget fra TV’et hvis du ikke sidder koncentreret og ser det, det kunne f.eks. være et fravalg af nyheder og Go’ Morgen Danmark kørende i baggrunden om morgenen.


Hvert klik du laver på internettet forbruger en lille mængde strøm, så hvorfor ikke undgå unødvendige klik på clickbait overskrifter, ligegyldige nyheder og tidsspild på sociale medier. I sidste ende vil det være godt for både dig og den bæredygtige fremtid.


Der er mange små adfærdsændringer du som forbruger kan lave for at mindske din andel af internettets høje energiforbrug.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.