x
Annonce
Nordtyskland

Internettet skaber flere problemhunde

Modelfoto: PxHere

KIEL: Også i Slesvig-Holstens dyreinternater stiger antallet af problemhunde, der er svære at finde et nyt hjem til.

Blandt andet i Kiel er der mange vanskelige hunde i dyreinternatet.

– Disse hunde bliver til dels meget længe hos os, forklarer Elisabeth Haase, som leder stedet.

– Stigningen skyldes definitivt internettet. Her får man øje på en sød hundehvalp, eller der kan være medlidenhed med i spillet, fordi folk vil redde en hund, der lever på gaden i udlandet. Med et klik har man pludselig en hund. Problemet er blot, at den nye ejer ikke får seriøs information om dyrets forhistorie eller hidtidige træning, siger Elena Cujic, der står i spidsen for et andet af Slesvig-Holstens dyreinternater.

Samtidig går det galt med opdragelsen. Mange nye, hundeejere menneskeliggør dyrene. De forsømmer at sætte grænser og kræve regler overholdt. Dyrenes dårlige opførsel bliver ignoreret, og på et tidspunkt magter ejeren det ikke mere.

/DPA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce