Annonce
forside

Intet ønske om nedlæggelse af erhvervshavnen

Læserbrev: Hr Andy Pedersen, jeg skrev, at ingen af de store partier havde udtrykt ønske om at nedlægge Erhvervshavnen. Det mener du altså ikke er rigtigt, men det er længe siden, det radikale venstre med rette har kunnet kalde sig et stort parti.

Og så det om din ungdom, den skal du være glad for. Men det gør hverken dig eller andre klogere eller giver dine ord mere vægt.

Lyt til erhvervsfolkene, de ved hvad de taler om angående nytten af en havn. Og igen sådanne store langtrækkende beslutninger er ingen tjent med bliver tromlet igennem et byråd, uden en grundig debat

Hvad tjener byen på en lystbådehavn? Kommer de ikke ofte sejlende med alle forsyninger om bord? Går de op i byen? Og hvem vil bo nede i et hul, som havnen er? Har vi ikke nok af gode muligheder for at finde plads til udsigtsgrunde? Hvis det er det der efterspørges? Kan man finde mere miljørigtig transport end med skib? Nej, kære venner i byens vise råd - det er en ommer.

Og endelig demokratiet, selvfølgelig skal jeg ikke have ret, men jeg skal have ret til at debattere og helst således, at jeg kan vælge min mand/ kvinde ud fra holdninger, der har været til debat, det er manglen på debat forud for en så vidtrækkende beslutning, der støder mit øje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce