Annonce
Sport

Intet at diskutere: Danmark skal slå verdensmestrene

Succesen klæber til 61-årige Oliver Krumbholz, når det handler om fransk kvindehåndbold. Hans hold kan nøjes med uafgjort for at sende Danmark ud i VM-mørket. Foto: Ritzau/Scanpix
Vind eller forsvind. Så enkelt er det for danskerne, der dog fik has på Frankrig i de to nationers seneste møde.

JAPAN - KUMAMOTO: Ordet skæbnekamp bliver brugt ret ofte, men sjældent har det vel været mere rammende.

Det er nemlig alt eller intet for både Danmark og Frankrig, når de to stolte håndboldnationer mødes fredag middag dansk tid i den sidste af de fem indledende gruppekampe ved VM-slutrunden i Danmark.

Holdene har lige mange point, og kæmper for at gøre Tyskland og Sydkorea følgeskab videre til mellemrunden. Frankrig har dog en bedre målscore end Danmark og kan derfor nøjes med at spille uafgjort.

Annonce

Klar favorit

Hos Danske Spil er Frankrig klar favorit til at vinde kampen. Odds på fransk sejr er 1.45, uafgjort 9.80 og dansk sejr 3.55. Vinder Frankrig er danskerne altså ude af det fine selskab og skal for første gang nogensinde spille taberturneringen Presidents Cup.

Frankrig har vundet syv af de seneste ti landskampe mod Danmark. For et år siden, hvor Frankrig blev europamester på hjemmebane, blev danskerne undervejs slået med sikre 29-23. I den kamp var der klasseforskel. Stor, stor klasseforskel endda.

Danmark vandt dog det seneste møde. Det var tilbage i marts i træningsturneringen Golden League, hvor det på udebane blev til en sejr på 25-22, så det er altså ikke helt umuligt at vinde over Frankrig.

Og det er det måske navnlig ikke lige nu. Frankrig er OL-klar og har på ingen måde imponeret indtil videre ved VM-slutrunden, men alligevel venter der med garanti Danmark en uhyggelig vanskelig opgave.

Der er intet at diskutere: Verdensmestrene skal ned med nakken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce