Annonce
Sydjylland

Video: Invasion af Fanø skaber trafikkaos - første tysker var på plads ved færgen kort efter midnat

Ved midnat åbnede grænsen til Danmark efter tre måneders coronalukning. Allerede klokken 01.05 holdt første tysker klar på kajen, og siden har flere end 750 enheder været med færgen til Fanø. Det har skabt køkaos ved havnen på en mandag, der ser ud til at blive den største dag i Fanøfærgens historie.

ESBJERG: I tre måneder har tyskerne på grund af coronakrisen tålmodigt måtte vente med at invadere sommerhus-Danmark, som de ellers har for vane på denne tid af året.

Derfor var det måske heller ikke overraskende, at de første tyskere var på plads ved Fanøfærgens leje i Esbjerg allerede kort efter midnat, hvor grænserne åbnede. Den første tyske bilist, der næsten må have en lille racerkører gemt i maven, holdt således allerede klokken 01.05 og ventede på at blive lukket ombord. Og siden da er køen bare vokset.

FanøFærgen begyndte helt ekstraordinært sejladsen klokken 02.00 og har helt fra starten sejlet i pendulfart for at mindske trykket på kajen i Esbjerg.

Annonce

Alligevel har køen bredt sig flere hundred meter fra indgangen til færgen, og allerede klokken 06.00 i morges havde den passeret Valsemøllen.

Den største dag?

Siden starten på færgesejladsen i nat klokken 02.00 har flere end 750 enheder, motorcyklar, biler, autocampere, lastbiler og så videre, været med færgen. Færgeselskabet Molslinjen, der står for Fanøfærgen, forventer da også, at mandag den 15. juni 2020 vil gå over i historien, som en af de travleste nogensinde.

Cirka klokken 08.30 strakte køen sig et godt stykke hen ad Adgangsvejen, der leder hen mod vejen til Fanøfærgen. Et par timer senere passerede køen i en periode Vandtårnet, der ligger knap en halv kilometer væk. Foto: Ken Mathiesen

- Dagen i dag har potentiale til at blive en af de største nogensinde. Nu er den jo kun lige begyndt, og man skal jo passe på med at spå, men vi forventer over 2000 enheder i alt og heriblandt omkring 1200 tyske biler, siger Jesper Maack, der er kommunikationschef for Molslinjen.Han fortæller, at personalet ved FanøFærgen er blevet mødt af ferieglade tyskere, og selv om der har været kø i anakondalængde og ventetid på over to timer, så har der i det hele taget været god stemning.

Annonce

Kajen skal tømmes

Lastbiler med dagligvarer, håndværkere og andre med vigtige ærinder på Fanø forsøger man at få udenom køerne, så de ikke skal vente lige så lang tid som turisterne.

Molslinjens kommunikationschef fortæller, at det er svært at sige, hvornår driften vender tilbage til noget, der minder om normal.

- Vores opgave er at få tømt kajen, og derfor har vi sejlet i pendulfart siden tidligt i morges. Vi sejler indtil vi er færdige, men vi må se, hvordan trafikken udvikler sig. Først når der er tømt godt ud, kan vi vende tilbage til den normale sejlplan, siger Jesper Maack.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Søvnforstyrrede, grådlabile speciallærere ringer til Nanna: Lærerkredse taler igen og igen med nedkørte lærere, der bliver slået af elever

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Navne For abonnenter

Et livstykke og en utrættelig ildsjæl er død: Gerda svigtede ikke nogen - eller noget

Annonce