Annonce
forside

Invester i bybusser og chauffører

Hans Holmer. Privatfoto

Læserbrev: Vi har brug for både flere afgange og et bedre dækning af byen, når det handler om bybusser i Kolding Kommune. I alt for lang tid er det blevet skåret på busser - senest da en ny køreplan fra 9. december 2018 trådte i kraft. Her skæres på både linje 5 og linje 6.

Nu kører linje 5 ikke længere ved Skovæblevej og Bramdrupskovvej mellem Kirkely og vendepladsen, ligesom den først kommer ved biografindgangen ved Kolding Storcenter efter kl. 9 på hverdage. Linje 6 ophører med at betjene Hospitalsgade og Ndr. Ringvej.

Begge dele er uacceptabelt. SF vil arbejde for, at der bliver investeret massivt i flere bybusser, så vi får bedre bustider, som også dækker et større geografisk område. Først og fremmest skal vi have busser i de områder, som er blevet skåret væk. Dernæst skal vi udvide vores busnet, så fx centerbyerne, Eltang, Sdr. Bjert, Almind, Viuf, Vester Nebel og andre byer, hvor det giver mening, får ordentlig betjening. Dette vil have stor prioritet for os i de kommende budgetforhandlinger.

Vi har sikkert alle lagt mærke til, hvordan trafikken i Kolding bliver tættere og tættere. Og selvom vi udvider vejnettet og forbedrer lyskryds, er det ikke nok til at løse de udfordringer, vi har med vores infrastruktur. Vi skal både have realistiske bustider og tider, vi kan stole på. Der skal selvfølgelig også være ordentlige arbejdsforhold for chaufførerne.

Den kollektive trafik, og i dette tilfælde bybusserne, er en del af løsningen, og det skal tænkes ind, når vi vil løse problemerne med trafik i Kolding by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Annonce