Annonce
Kolding

Investor vil forvandle Lunderskov Hotel til billige ungdomsboliger

Det gamle hotel kommer til at give studerende tag over hovedet inden udgangen af 2020. Arkivfoto.

Inden udgangen af 2020 vil Lunderskov Hotel rumme 15 indflytningsklare boliger til unge, lyder det fra investor og ejer af hotellet Guo Xing Cao.

LUNDERSKOV: Hotel Lunderskov får snart nyt liv i de gamle hotelværelser fra 1906. Hotellet forvandles inden udgangen af 2020 til ungdomsboliger til priser, hvor de studerendes SU rækker længere. Det fortæller den nuværende ejer af hotellet og direktør for investeringsfirmaet C X Invest, Guo Xing Cao.

- Jeg har bekendte, som går i skole i Kolding, og de har fortalt mig, at det både er dyrt og svært for unge at finde lejligheder i Kolding. Lunderskov er kun et stop med tog fra Kolding, så jeg tænkte, det var en god idé at købe hotellet i byen for at hjælpe de studerende, siger Guo Xing Cao, der bor i Esbjerg og er stifter af Restaurant Xing Yuan i samme by.

På tegnebrættet er 15 ungdomsboliger, som tæller både etværelses- og toværelseslejligheder, og huslejen kommer til at være mellem 2000 og 3500 kroner om måneden.

- Prisen kommer til at afhænge af størrelsen. Det vil være billigere at bo i Lunderskov end i Kolding, siger Guo Xing Cao, der også har investeret i lejligheder i Esbjerg og Struer.

Annonce

Hotel Lunderskov

Hotel Lunderskov beliggende på Storegade 1 stod færdigbygget i 1906. Tidligere havde Lunderskov Landbohjem ligget samme sted. Landbohjemmet var blevet bygget i 1890 og styret af en forening af Lunderskovs borgere. I 2012 kom hotellet på tvangsauktion efter en konkurs, og den nye ejer blev Nordea, som efterfølgende satte bygningen til salg for tre millioner kroner.Derefter købte BSB Industry hotellet til at huse virksomhedens polske medarbejdere. Nu er det gamle hotel landet i hænderne på investorerne bag investeringsfirmaet C X Invest fra Esbjerg.

Stadig Hotel Lunderskov

Hotel Lunderskov har skiftet hænder mange gange siden konkursen i 2012. Det blev solgt i 2014 til den lokale virksomhed BSB Industry, der ønskede at bruge det som lejligheder til fortrinsvist polske medarbejdere. Tilbage i januar solgte BSB Industry så hotellet til C X Invest, men lejer sig i øjeblikket ind hos den nye ejer, indtil renoveringsarbejdere rykker ind.

Guo Xing Cao har ikke tænkt på, om bygningen skal skifte navn i forbindelse med forvandlingen til ungdomsboliger.

- Det kan være, at det skal hedde Kollegie Lunderskov eller bare beholde sit navn, men jeg ved det ikke endnu, siger han.

Firmaet er nu i gang med at indhente tilladelser fra Kolding Kommune, så renoveringen kan begynde i 2020. Samme år satser ejeren på, at boligerne står klar til de studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikschef jagtede kødtyv på gaden

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce