Annonce
Esbjerg

Investorer vil plante 8-etagers højhus i afdød millionær-ægtepars oase

FH Investment ønsker at opføre en beboelsesejendom i 7-8 etager i Exnersgade overfor Broen Shopping og ved siden af Jobcentret. Ejendommen placeres i den tidligere parklignende have, som engang var en del af smørgrosserer Meyers hus, historisk ejet og beboet af Wiberg Jørgensen-familien. Illustration: Ingeniørværket
FH Investment ApS vil opføre et otte etagers byggeri med 28 lejligheder i afdøde Wiberg Jørgensen-ægtepars oase i tilknytning til den gamle smørgrosserers bevaringsværdige kæmpevilla på hjørnet af Exnersgade og Teglværksgade.
Annonce

Esbjerg: Endnu et markant højhus med eksklusive lejligheder er på vej i Esbjerg. Bag projektet står to lokale ejendomsinvestorer Simon Hessellund, medejer af Sædding Revision, og kompagnonen Thomas Fjord via deres fælles selskab FH Investment ApS

De planlægger at bygge i helt op til otte etager, men denne gang er der ikke tale om et byggeri indenfor rammerne af den omdiskuterede lokalplanen for Esbjergs indre by, som med få undtagelser kun tillader byggeri i maksimalt fem etager.

Alligevel er placeringen af makkerparrets højhusprojektet, som Plan & Miljøudvalget tirsdag skal tage stilling til, unik.

Således skal højhuset bygges på det areal, som i årtier har været erhvervsmanden og pelsdyravler Erik Wiberg Jørgensen og hustruen Else Wiberg Jørgensens oase med en parklignende have midt i byen på hjørnet af Exnersgade og Teglværksgade.

Erik Wiberg Jørgensen døde dagen efter sin 85 års fødselsdag i 2003 og efterlod sig en trecifret millionformue i en familiefond, mens Else Wiberg Jørgensen døde i 2017.

Smørgrossererens bevaringsværdige kæmpevilla, som har været ejet af Wiberg Jørgensen-familien siden 1914, blev sidste år købt af FH Investment. I villaens tidligere parklignende have vil selskabet bygge i otte etager. Arkivfoto: Ken Mathiesen

Haven, der i efterhånden mange år har ligget uplejet og tilgroet hen, hører sammen med den bevaringsværdige kæmpevilla, ”smørgrosserer Meyers hus”, som siden 1914 har været i familien Wiberg Jørgensens eje.

Annonce

Har nye ideer

Men sidste år erhvervede FH Investment smørgrossereren hus i engelsk Tudor-stil fra 1894 med et samlet bygningsareal på 539 kvadratmeter med 240 kvadratmeter kælder.

Dengang meddelte de to lokale investorer til JydskeVestkysten, at de i respekt for kæmpevillaens status som bevaringsværdig ville omdanne den til et projekt med fire lejligheder. Dette er forsat planen, men sidenhen er de kommet på ideen med den høje beboelsesejendom, oplyser Thomas Fjord.

Derfor har det rådgivende ingeniørfirma Ingeniørværket på vegne af FH Investment søgt om en ændring af områdets plangrundlag i form af en ny lokalplan og en kommuneplanændring.


Politikerne taler om, at de ønsker en fortætning i midtbyen, dertil bidrager vores byggeri. Desuden synes jeg, at projektet er placeret i et område, hvor der i forvejen med Jobcentret og Broen er bygninger, der er oppe i højden.

Thomas Fjord, FH Investment ApS


Der lægges op til et samlet byggeri på 2.681 kvadratmeter med i alt 28 tre rums lejligheder på cirka 90 kvadratmeter. Højden imod Exnersgade bliver syv etager, og ejendommen bliver med fladt tag, altangange og alle lejligheder er forsynet med en altan.

Grunden udstykkes fra den nuværende adresse Exnersgade 27 og parkering anlægges på terræn, ligesom der vil blive tinglyst et fælles grønt areal sammen med smørgrosserens kæmpevilla i den anden ende af grunden.

Annonce

Høje naboer

At der i forvejen er opført og fortsat opføres hundredvis af nye lejligheder i Esbjerg, skræmmer ikke folkene bag FH Investment.

- Vi synes, at vi henvender til et andet segment end de mange studie- og ungdomsboliger, som byen har fået og får endnu flere af. Vi føler, at vi prøver at lægge os i vores egen niche, hvor vi mere henvender os til det modne publikum, som gerne vil skifte villaen ud med en ordentlig lejlighed, forklarer Thomas Fjord.

Der har været en del debat om højt byggeri i byen. Hvad tænker I om det i forhold til jeres projekt?

- Politikerne taler om, at de ønsker en fortætning i midtbyen, dertil bidrager vores byggeri. Desuden synes jeg, at projektet er placeret i et område, hvor der i forvejen med Jobcenter og Broen er bygninger, der er oppe i højden.

Ejendommen får 28 trerums lejligheder, der alle bliver med altan. Illustration: Ingeniørværket

Hvis alt går efter planen vil højhusbyggeriet kunne stå færdig om cirka to år.

Kommuneplanen

Byggeriet skal opføres på en del af ejendommen Exnersgade 27, som bliver udstykket som en selvstændig matrikel. Da kommuneplanen har en ramme med maksimalt 5 etager og en bebyggelsesprocent på 75 procent skal ændres til 8 etager og 180 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Kolding

To elever mere i Alminde-Viuf er smittet med corona: Alle 9. klasser er sendt hjem

Annonce