Annonce
Sønderborg

IpNordic-folk køber Sønderborg Kaserne

Bygningen til venstre med tårnet har folkene bag IpNordic købt af Sønderborg Kommune. Bygningen helt til højre ejer kommunen stadig - der er planer om et foreningshus. Arkivfoto: Claus Thorsted

Et flertal i Sønderborg Byråd besluttede onsdag aften at sælge tre af bygningerne på Sønderborg Kaserne til firmaet Castra Aps, som Ip-Nordic-folkene Thorben G. Jensen og Charles Ginnerskov står bag. Der skal i fremtiden være bed & breakfast, restaurant og kontorhotel. Castra forventer at skabe 200-400 arbejdspladser i området.

Sønderborg: Store dele af Sønderborg Kaserne får nye ejere. Det besluttede Byrådet på mødet onsdag aften, hvor flertalsgruppen stemte for et samlet salg af tre af kasernebygningerne. Borgmester Erik Lauritzen (S) er glad for, at det i anden udbudsrunde er lykkedes at sælge bygningerne.

- Der har været en god dialog med de mulige købere, og de har fremlagt nogle spændende visioner for området. Det er vigtigt, at vi får udviklet området og gjort det til en del af det aktive havnemiljø, der i de sidste år er opstået i området ved kasernen. Derfor ser jeg frem til igen at få liv i kasernebygningerne. Castra ApS har fremlagt en spændende plan, der både vil give arbejdspladser og udvikling i området, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Der er kommet fem bud på én eller flere af bygningerne, der tidligere har været anvendt til indkvartering og gymnastiksal.

Det blev virksomheden Castra ApS ved Charles Ginnerskov og Thorben G. Jensen fra Gråsten, der kom med det vindende bud på 5 millioner kroner for alle de udbudte bygninger og udendørsarealet omkring dem. De samme folk står bag Gazelle-televirksomheden IpNordic i Gråsten.

I udbuddet er prisen vægtet med 40 procent, mens "kvalitet" har vægtet med 60 procent.

Kvalitet dækker ifølge byrådsflertallet over: Bud på alle tre bygninger, budgivers projektbeskrivelse og dets sammenhæng og helhed til Byens Havn, og antal arbejdspladser, der tilføres som følge af projektet.

Derfor er det heller ikke det prismæssigt højeste bud, der har vundet - men det, der samlet set giver det største udbytte for Sønderborg Kommune forklarer borgmesteren: - I hele processen har vi haft et stort fokus på, at finde en køber, der har en klar plan for området og som kan skabe arbejdspladser. Det har køberne flere gange vist, at de kan, og jeg er sikker på, at de spændende planer vil give kasernen et nyt liv. Man kan argumentere for, at vi bare skulle have taget det højeste bud, men det handler samtidig om at få det helt rigtige projekt, der kan skabe mest mulig udvikling.

Der har været en god dialog med de mulige købere, og de har fremlagt nogle spændende visioner for området. Det er vigtigt, at vi får udviklet området og gjort det til en del af det aktive havnemiljø, der i de sidste år er opstået i området ved kasernen. Derfor ser jeg frem til igen at få liv i kasernebygningerne. Castra ApS har fremlagt en spændende plan, der både vil give arbejdspladser og udvikling i området.

Erik Lauritzen (S), borgmester

Hotel og kontorer

Castra ApS er den eneste af tilbudsgiverne, der har valgt at give et bud på den ene af de store markante kasernebygninger, der også indgik i udbuddet.

Det er den nordlige af de to markante rødstensbygninger ud mod Sønderborg Havn. De nye ejeres plan er, at de nyeste overnatningsbygninger indrettes til hotel med 39 værelser mens den gamle gymnastiksal skal omdannes til morgenmadsrestaurant samt selskabs- og konferencelokaler.

I kasernebygningen skal der indrettes kontorhotel og techpark. Castra ApS forventer, at der kan skabes 200-400 arbejdspladser i de historiske bygninger. På mødet stemte flertalsgruppen (Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Fælleslisten) for forslaget mens Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Trivslen styrtdykker blandt ansatte på kaosramt sygehusafdeling: Bliver mobbet i arbejdstiden og stoler ikke på ledelsen

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Esbjerg

Borgmester og byrådsmedlem vil have ringvejsbro op til fornyet overvejelse i 11. time: Vi ønsker renoveringen sat i bero

Billund

Ballade i Hejnsvig: Fire har forladt menighedsrådet i protest

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Varde For abonnenter

Enlig mor søger julehjælp, og det skammer hun sig ikke over: Bare drengene kommer godt i vej

Sønderborg

Seks kilometer ledning skal sende fjernvarme mellem Sønderborg og Augustenborg

Tønder

Populære spisesteder melder om aflysninger til julefrokoster: Der kan komme flere til

Populært at pode: - Vi bliver lagt ned med ansøgninger

Erhverv

Det står tidligst parat i 2023: Nu er planen, at endnu flere kan få adresse i Koldings ikoniske vandtårn

Varde For abonnenter

Varde vil have del i nabokommunens vindmøllemillioner – og får det

Esbjerg

Efter fald fra skrænt: Ung mand kørt på hospitalet med ambulance

Annonce