Annonce
forside

Irene Holk har røde ører

Læserbrev: Jeg har været ved at undersøge forholdet for ældre i Tønder kommune, dags dato er der 14 ældre på venteliste i Tønder kommune.

Hold da fast.

Irene Holk lukkede Tønder kommunes bedste plejehjem i år 2017. Rosenvænget i Skærbæk.

Irene Holk var med til at drive min gamle mor til vanvid, hold fast, det var en svær tid for mig. Min mor og jeg tabte kampen, og jeg mistede min mor.

Irene var også medvirkende til, at vores kære fysisk handicappede mistede deres hjem på Mellemgade. Hold fast, dem mødte man ofte i Storegade, men nu er de placeret på Rosenvæget og der er for langt for dem at komme ned i byen.

Mellemgade er i dag besat af flygtninge, men de er jo også mere velsete i Tønder kommune end vores ældre er.

Status i dag er, Rosenvænget er udnyttet cirka 25 procent, resten står tomt. Tønder kommune er ejer af Rosenvænget. Jeg har selv nogle udlejningsejendomme, hold fast, når de står tomme gør jeg alt, hvad jeg kan for at leje mine lejemål ud, men sådan arbejder man åbenbart ikke i Tønder kommune.

Irene Holk, du er formand for Sundhedsudvalget i Tønder kommune, og hvis du ikke snart får styr på tingene, agter jeg at få indflydelse ved næste kommunalvalg.

Mit mål er, at flygtninge skal hjem og opbygge deres eget land, og de millioner vi bruger på flygtninge i Tønder kommune, skal bruges på ældre og svage.

Vi har også cirka 500 unge menesker i Tønder kommune, som mangler hjælp, så de kan blive integreret i det danske samfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];