Annonce
Sønderborg

Irmela Heinsius i spidsen for Alsik-byggeri

Det var en tilfældighed, at Irmela Heinsius kom ind i hotelbranchen. En branche der har bragt hende jorden rundt.

Sønderborg: 52-årige Irmela Heinsius er nytiltrådt i Inspiring Denmarks bestyrelse. Hun står samtidig i spidsen for byggeriet af Alsik - Sønderborgs nye fyrtårn.

I Irmela Heinsius' optik er det tilfældigheder der gør, at hun i dag er nået til der, hvor hun er. Det første skridt ind i branchen var i 1980, da den dengang 14-årige Irmela skulle vælge praktik. Hotellet ved siden af hendes rideskole fangede hendes blik og valget faldt på den praktiske beliggenhed. Fem år senere begyndte hun som elev i hotel management på Hotel Gravenbruch Kempinski Frankfurt. En karriere der de sidste 30 år har bragt hende verden rundt. Fra Berlin til verdensbyer som Beijing og New York og endda til Baku i Aserbajdsjan.

Annonce

Europa kaldte

Efter mange års arbejde rundt i verden kaldte Centraleuropa igen. Muligheden viste sig, da RIMC International Hotels & Resorts, der står for driften af Alsik, søgte en administrerende direktør til opstarten millionprojektet Alsik på Sønderborgs havnefront. Dette indebærer blandt andet ansættelsen af 130 medarbejdere inden åbningen i foråret 2019.

Arbejdet med udviklingen af Syddanmark stopper dog ikke der. I april tiltrådte Irmela Heinsius Inspiring Denmarks bestyrelse, udpeget af Syddansk Vækstforum. Hun håber, at hun med sine erfaringer og forståelse for internationalt samarbejde kan bidrage med et nyt blik på arbejdet med erhvervsturismen i området.

Inspiring Denmark er den syddanske organisation for udvikling af erhvervsturisme, som gratis hjælper erhvervsliv og forskermiljøer med at trække internationale kongresser og konferencer til regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce