Annonce
Sport

Irsk landstræner: Jeg siger ikke nej til finale mod Danmark

John Sibley/Ritzau Scanpix
Dårlig historik skræmmer ikke McCarthy, der ser afgørende kamp om EM-deltagelse mod Danmark som fint scenarie.

Meget tyder på, at det kan blive en knald eller fald-kamp om EM-deltagelse, når de danske fodboldherrer og Irland tørner sammen 21. november i sidste spillerunde i Danmarks EM-kvalifikationsgruppe.

Og det passer egentlig Irlands landstræner, Mick McCarthy, meget godt.

Det siger han efter et 0-2-nederlag mod Schweiz på en pløjemark af en udebane, hvor det irske hold ikke imponerede.

- Danmark slog Schweiz, så de har en smule momentum. Men det har altid peget i den retning. Det bliver en cupfinale på Aviva (Stadium, Irlands hjemmebane, red.) den 18. november, siger Mick McCarthy til britiske Sky Sports.

- Det så hele tiden usandsynligt ud, at vi ville tage til Schweiz og slå dem. Vi var nødt til at ramme vores allerhøjeste niveau, og det gjorde vi ikke. Schweiz fortjente at vinde. Det var et bedre hold.

Endnu er der et lille stykke vej til det scenarie, som den irske landstræner regner med.

Men slår Danmark miniputten Gibraltar, og henter Schweiz de ventede point i de sidste to kampe mod Georgien og Gibraltar, så står både Irland og Danmark med muligheden for selv at afgøre det i et direkte opgør.

- Nu møder vi Danmark, og det ville jeg ikke have sagt nej til på forhånd, og det gør jeg heller ikke nu, siger Mick McCarthy på trods af holdets ret friske dårlige erfaringer i afgørende kampe mod Danmark.

Således sikrede Danmark sig en plads ved VM-slutrunden i Rusland sidste år ved at slå Irland 5-1 på Aviva Stadium i Dublin i den afgørende playoffkamp i november 2017.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce