Annonce
Sport

Irsk landstræner: Vi pressede Danmark til grænsen

David Klein/Reuters
Irlands landstræner, Mick McCarthy, er stolt af sine spilleres præstation i 1-1-kampen mod Danmark.

Irland kunne ikke have gjort mere for at fravriste Danmark EM-billetten.

Sådan lyder analysen fra Irlands landstræner, Mick McCarthy, efter at Danmark mandag aften blev klar til EM med 1-1 i Dublin.

Danmark skulle blot bruge et enkelt point, og de danske gæster fik, hvad de kom efter, selv om det holdt hårdt mod slutningen.

- Jeg er utrolig stolt af mine spillere. De pressede dem (danskerne, red.) lige til grænsen. Hvis mine spillere har givet alt på banen, tager jeg det resultat, der følger med, så jeg må indse, at vi er besejret, siger McCarthy ifølge BBC til Sky Sports.

Irlands Matt Doherty scorede med fem minutter tilbage af opgøret, efter at Martin Braithwaite havde bragt Danmark foran 12 minutter forinden.

Resultatet betød, at Schweiz vandt gruppen med 17 point foran Danmark, der sluttede på 16. Irerne endte med 13 point og missede EM-billetten, selv om holdet blot tabte en kamp i kvalifikationen.

- Man skal bare bruge en smule held. Vi havde mulighederne, men jeg har ikke tænkt mig at kritisere gutterne. De har gjort det fantastisk. Vi tabte en kamp ud af otte, og jeg er virkelig stolt af dem, siger landstræneren.

Ifølge Irlands målscorer, Matt Doherty, havde værterne ikke mere at give af.

- Vi vidste, vi skulle vinde kampen. Det gjorde vi ikke, og alle er flade som pandekager lige nu, siger Doherty til Sky Sports.

Ligesom Danmark gik Irland ind til mandagens kamp med visheden om, at EM-drømmen ikke ville være helt slukket i tilfælde af et nederlag.

Nu skal irerne spille playoffkampe i Nations League om en EM-billet næste år. Og ifølge Mick McCarthy kan Irland slå alle.

- Spillerne skal nu tilbage til klubberne, og vi har ikke en kamp før marts. Jeg vil minde dem om, at det har været en god kvalifikation. Når vi kan spille sådan, hvorfor skulle vi så ikke kunne gøre det i marts? spørger McCarthy.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];