Annonce
Esbjerg

Is i påskesolen: Isvaflen og Kammerslusen trak solfolket til

Veninderne Sandra fra Gredstedbro og Kamilla fra Ribe var glade for, at isbutikken Isvaflen endelig var åbnet i Ribes gågade. Også Andrea fra Farup, der viser sin is frem for kameraet, var meget tilfreds med for første gang at nyde en is i påskesolen. Foto: Martin Ravn
Når solen varmer dukker isfolket frem på gader og stræder. Det var også tilfældet tirsdag, hvor den populære Isvaflen åbnede i Ribe, og hvor Kammerslusen for første gang hejste flaget.
Annonce

Ribe: Tidligt tirsdag morgen meldte den populære isbutik Isvaflen i Ribes gågade ud på sociale medier, at nu åbnede man endelig dørene op til sæsonen.

Kl. 11 blev de første vafler langet over disken til ishungrende ripensere, der var glade for, at den populære forårsbebuder endelig slog dørene op, omend det var tre uger senere end normalt, og i en markant anderledes udgave end vanligt.

Bag en plexiglasplade i en dør bestilte kunderne deres is, fik et nummer og måtte derefter vente på gaden, indtil deres is var klar til udlevering af butikkens anden dør. Også den populære godaw-vaffel, der plejer at trække en monsterkø igennem Ribes gågade, var blevet droppet for ikke at få for mange mennesker til at stimle sammen.

- Det er fint, at vi kan åbne på denne måde nu, og egentlig er det godt, at der ikke er kommet så mange, som der plejer når vi åbner. Så kan vi også selv lige se situationen lidt an og prøve os frem i forhold til, hvordan vi skal gøre det fremover, siger Rikke Thomsen, der ejer Isvaflen sammen med sin mand, Henrik Thomsen.

Is i påsken

Kammerslusen har åbent i alle påskedagene fra omkring kl. 14 til omkring kl. 17, hvor der sælges is, vand, kaffe med mere ud af et vindue.

Isvaflen havde første åbningsdag tirsdag 7. april og har foreløbigt åbent fra kl. 11-20.

Gymnasieveninderne Andrea Vejlgaard, Kamilla Holm og Sandra Jensen mæskede sig i hver deres store is, og de var glade for, at Isvaflen endelig var åbnet.

- Vi plejer at være inde og få en godaw-vaffel, og vi havde håbet på, at de snart ville åbne, sagde Andrea Vejlgaard med sukkerskum på overlæben, mens andre nød den gode is i påskesolen på gågadens mange bænke.

Også ved Kammerslusen mødte folk frem for at hygge i solen med en god is og en kold øl. Ejer Niels Toft havde tirsdag for første gang hejst flaget i den 22 meter høje flagstang, og fra åbningen kl. 14 myldrede det ind med gæster.

- Der har været fint med besøgende, siden vi åbnede for få dage siden. Mange kommer og siger, at de har savnet, at Kammerslusen har været åben, og jeg tror folk møder op i en kombination af, at solen skinner og at mange trænger til at komme ud og møde andre mennesker, siger Niels Toft.

Sammen med hustruen Tinne og parrets børn bor de på Kammerslusen under coronakrisen, hvor man også har haft overnattende gæster på Kammerslusens værelser, ligesom både bedsteforældre med børnebørn, cyklende, løbende og gående gæster slikkede sol og is på Kammerslusen nye, store strandstole, der er specialdesignet fra øen Usedom i Tyskland.

Bedstefar Hugo og barnebarnet Astrid hyggede sig i de nye, flotte strandstole ved Kammerslusen, hvor de sammen med mange andre nød, at man i påsken har åbnet for salg af is, kaffe, øl med mere. Foto: Martin Ravn
Et klassiske forårs- og sommermotiv fra Ribes gågade. Glade gæster, der hygger sig med at spise is i solen ved Skibbroen. Foto: Martin Ravn
En flok unge mennesker var trukket i sportstøjet og var løbet til Kammerslusen for at spise is i solen. Foto: Martin Ravn
Henrik Thomsen fra Isvaflen var sammen med hustruen Rikke glad for, endelig at kunne åbne isbutikken op for sæsonen, selv om det var i en noget anden opsætning end vanligt på grund af coronakrisen. Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce