Annonce
Navne

Isabell Paprotny nærmer sig de magiske 13 meter i trespring

Isabell Paprotny nåede ud på 12,84 meter ved de Vestdanske mesterskaber i Randers. Privatfoto

Esbjerg: Den unge og alsidige atletikpige Isabell Paprotny, som har trespring og længdespring som speciale, nærmer sig de for hende magiske 13 meter i trespring. Det beviste hun atter, da hun ved Copenhagen Atletics Games på Østerbro Stadion i tirsdags nåede ud på 12,96 meter, hvilket gav hende en 5. plads.

De knap 13 meter er klubrekord, og Isabell har vist meget stabil form på det sidste, idet hun ved stævner for ikke så længe siden har klaret både 12,83 meter og 12,84 meter.

Med de 12,96 meter er Isabell egentlig kvalificeret til EM for U23, men hun er endnu ikke godkendt som dansk statsborger, så hun går glip af EM.

Isabell Paprotny (forældrene stammer oprindeligt fra det centrale Tyskland) er 22 år, bor i Aarhus, men stiller op for Esbjerg Atletik og Motion. Isabell kan i øvrigt ses ved de kommende danske mesterskaber i Esbjerg i dagene fra 26.-28. juli, hvor hun altså ikke kan blive dansk mester på grund af sin status som tysk borger.

Apropos atletik, kan vi lige nævne, at Esbjerg Atletik og Motion havde hele 22 atleter med ved de Vestdanske mesterskaber i Randers. Udøverne fra Esbjerg er i alderen fra 13-22 år, og de kom hjem med 13 guldmedaljer, 10 af sølv og otte bronze. Det var ved de Vestdanske mesterskaber, at Isabell sprang 12,84 meter, mens hun sprang 12,83 ved Copenhagen Open i pinsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce